Ensimmäiset kuvat julki! Tältä näyttää Riku Nieminen Juice Leskisenä

Tältä näyttää Riku Nieminen Juice Leskisenä 2:26

Juice Leskisen elämästä kertovan elokuvan ohjaa Teppo Airaksinen. Elokuvasta julkaistiin tiistaina ensimmäiset kuvat.

Juice Leskisen elämään pohjautuvan elokuvan ensimmäiset kuvat on julkaistu. Elokuvan kuvaukset alkoivat alkuvuonna Tampereelta ja jatkuvat nyt Pohjois-Savossa.

Elokuvan pääroolissa nähdään Riku Nieminen, joka löysi oman tulkintatapansa Juicesta jo ennen kameroiden käymistä. Pohjatyötä tehdessä hänet yllätti Juicen yleissivistys ja viisaus. 

Minut yllätti Juicen järisyttävän suuri lukeneisuus ja yleistieto. Sanavalmiutensa lisäksi hän laati ristikoita, oli Kymppitonnin vakiojäsen ja omisti erittäin laajan kirjaston teoksia – kirjallisuuden tyylilajien laidasta laitaan, Nieminen toteaa tiedotteessa.

Juicen legendaarisessa 1970-luvun Coitus Int-yhtyeessä vaikuttaneet Mikko Alatalo ja Harri Rinne nähdään roolihenkilöinä elokuvassa. Alataloa näyttelee Antti TuomasHeikkinen ja Rinnettä Pekka Strang.

– Antti Tuomas Heikkinen on erinomainen valinta nuoreksi Alataloksi. Hän muistuttaa hämmästyttävän paljon parikymppistä meikäläistä ja sopii yliaktiivisen nuoren rokkarin rooliin, Alatalo toteaa.

Harri Rinnettä näyttelevä Pekka Strang ilahtui mahdollisuudesta olla mukana Juice-elokuvassa. Miehelle Rinne ei ollut entuudestaan tuttu.

– Harri Rinne oli minulle tuntematon suuruus, kunnes huomasin kuulleeni jo lapsuudessa lukuisia biisejä, joita hän on ollut Mikko Alatalon kanssa kirjoittamassa, Strang kommentoi.

Vuonna 2015 Juice-elokuva nousi otsikoihin, kun kaksi eri tuotantoyhtiötä työsti elokuvaa laulajalegendasta. Lopulta Solar Films luopui hankkeesta. Nyt työn alla olevan elokuvan tuottaa Yellow Films.

Juice Leskinen syntyi Juankoskella helmikuussa 1950 ja kuoli Tampereella marraskuussa 2006.

Katso artikkelin alussa video Juice Leskisestä.

Lue myös:

    Uusimmat