Mainos

Video: Ensimmäinen palautuslento lähti Irakiin – koneessa yli 100 turvapaikanhakijaa

2:37

Helsingin poliisi kertoo, että ensimmäiset palautettavat turvapaikanhakijat on lennätetty tänään aamulla tilauslennolla Irakiin. Palautettavia henkilöitä oli lennolla yhteensä 103.

Poliisin mukaan lento ja palauttaminen sujuivat hyvin. Jatkossa palautuslentoja järjestetään Irakiin tarpeen mukaan.

– Kaikki yhteistyö irakilaisten viranomaisten kanssa tämän kyseisen lennon suunnittelun ja toteuttamisen sekä Irakiin saapumisen osalta toimi erittäin hienosti, kommentoi ylikomisario Hannu Pietilä poliisin tiedotteessa.

Helsingin poliisi järjestää vuosittain useita palautuslentoja eri kohteisiin. Esimerkiksi Albaniaan on järjestetty viime kuukausina yhteensä seitsemän tilauslentoa.

Lentojen kustannukset vaihtelevat 20 000 ja 200 000 euron välillä. Irakin lennot ovat kalleimmasta päästä. Yhtä Irakiin palautettavaa kohti kustannukset ovat noin 900 euroa jokaista palautettavaa kohti.

Palautuslennoilla on mukana erikoiskoulutuksen saaneita poliiseja. Lennolle ei saa viedä aseita, joten turvallisuuden varmistamiseksi heillä on mukana lennolla muun muassa asiaan kuuluvat sidontavälineet.

Tilauslennoilla saatettavaa kohti on yleensä yksi poliisi.

– Tämänpäiväisellä Irakin lennolla poliiseja oli mukana vähemmän, sillä kyse oli vapaaehtoisesta palaamisesta maahan, Pietilä kertoo tiedotteessa.
Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja