Ensimmäinen päivä eduskunnassa – uusi kansanedustaja Rehn-Kivi kasvoi vaikuttajaperheessä

Vaikuttajaperheessä kasvanut Rehn-Kivi: Herätykseni alkoi ihan muista syistä 1:40

RKP:n kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi, 60, kasvoi perheessä, jossa keskusteltiin paljon yhteiskunnallisista asioista. Hän on entisen puolustusministeri Elisabeth Rehnin tytär.

Tuoreen kansanedustajan poliittinen herätys tapahtui hänen omien sanojensa mukaan vasta myöhemmin. 

– Luulen, että tämä minun herätykseni alkoi ihan muista syistä, tällaisista maankäytännöllisistä asiosta. Istuin Kauniaisten rakennusvalvontalautakunnassa pitkään, Rehn-Kivi kertoo. 

Rehn-Kiven isä on yrittäjä, diplomiekonomi Ove Rehn. Hän on perheen esikoinen.

Kauniaisista kotoisin oleva Rehn-Kivi peri kansanedustajan paikan viime kuussa Carl Haglundilta, joka siirtyi kiinalaisyritys Kaidin palvelukseen. 

Tänään hän osallistuu syysistuntokauden ensimmäiseen täysistuntoon.

– Tämä on tosi mielenkiintoista, olen odottanut, että tämä alkaa nyt vihdoin, Rehn-Kivi sanoo.

Ensimmäiseksi Rehn-Kivi haluaa tutustua taloon, verkostoitua ja pyrkiä sen jälkeen ajamaan asioita "ei vain oman puolueen kannalta".

– Asiaa ajetaan riippumatta siitä, kuka sitä ajaa, hän toteaa.

Pitkä kunnallispoliitikon tausta 

Rehn-Kivi on ollut aktiivinen Kauniaisten kunnallispolitiikassa vuodesta 1996 ja toimii nykyään kaupunginhallituksen puheenjohtajana.  

Koulutukseltaan hän on arkkitehti ja virkavapaalla Espoon kaupungin rakennusvalvontapäällikön tehtävästä.

Myös Arkadianmäellä kiinnostuksen kohteet löytyvät tältä saralta. 

– Maankäyttö ja rakennuslaki on uudistumassa. Se on aika löyhä, tässä Elyn (Ely-keskuksen) ja muiden tahojen roolia vähän muutetaan ja sallitaan vähän enemmän. Se on toisaalta hyvä, mutta tasapuolisuuden kannalta olisi hyvä, että olisi aika jämpti laki, hän sanoo. 

Rehn-Kivi sai paikan muun muassa sosiaali- ja terveysvaliokunnasta. Hän pohtiikin, miten asiakkaan valinnanvapaus toimii perheneuvoloissa ja kouluterveydenhollossa.

– Kaikkein eniten pelkään, että ennakoiva hoito, neuvolat ja muut jäävät jalkoihin, kun tehdään uutta sote-uudistusta. Mikä on perheneuvoloiden, avustajien, kuraattorien ja psykologien rooli ja onko siinä tämä valinnanvapaus, hän pohtii.

– Mielestäni on hankalaa, jos samassa koulussa on monta eri toimijaa eli on valinnanvapaus. Varmasti se onnistuu, mutta se vaatii aikamoista valvontaa, hän sanoo.

Kolmen lapsen äiti ja kolmen lapsenlapsen isoäiti kertoo pitävänsä vapaa-ajalla metsässä liikkumisesta. 

– Poimin marjoja, hiihdän ja sen vuoksi nämä ympäristöasiat ovat minulle tosi tärkeitä, hän sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat