Ensimmäinen muotokuva kuningas Charlesista julki – kädessä yllättävä yksityiskohta

Britannian uusi hallitsija Kuningas Charles III vannoi valansa – katso video! 0:59
Näin kuningas Charles vannoi valansa.

Kuningas Charlesista julkaistu ensimmäinen muotokuva ei kuitenkaan ole virallinen.

Ensimmäinen muotokuva kuningas Charlesista on julkaistu. Huomion kiinnittää Charlesin alkuperäiskansojen rannekoru, jonka hän on saanut Amazonin alkuperäiskansojen johtajalta Domingo Peasilta Buckinghamin palatsissa.

Kyseinen tilaisuus järjestettiin biologisen monimuotoisuuden ja ilmastonmuutoksen auttamiseksi. Nämä asiat ovat kuninkaan yksi suurimmista intohimoista.

Öljymaalauksen takana on taiteilija Alastair Barford. Se ei ole virallinen muotokuva.

Charlesin muotokuva on myös Illustrated Coronation Edition -lehden kansikuva, jonka Illustrated London News -lehti julkaisi 30. maaliskuuta.

Kuvakarusellin kolmannessa kuvassa taiteilija Alastrair Balford on kuningas Charlesin muotokuvan kanssa. Neljännessä kuvassa on samaisen taiteilijan tekemä muotokuva kuningatar Elisabetista. Kuvia voit selata nuolesta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Buckinghamin palatsin tilaisuudessa Barford teki kuninkaasta luonnoksia, joita hän valokuvien lisäksi käytti apuna muotokuvan tekemisessä. Rannekoru lisättiin maalaukseen kontekstin ja aitouden lisäämiseksi ja symboliksi kuninkaan ilmastonmuutoksen puolestapuhumisesta.

Barford kertoi, että hän halusi vangita teokseensa Charlesin lämmön, herkkyyden ja empatian, joka ilmeni hänen vuorovaikutuksessaan tapaamiensa ihmisten kanssa. Taiteilijalle oli myös tärkeää saada muotokuvaan kuninkaalle sympaattinen ilme.

Barford maalasi myös kuningatar Elisabetin vuonna 2015, ja häneltä meni vain kaksi viikkoa muotokuvan valmiiksi saamiseen. Prosessia tosin kuvattiin valtavaksi haasteeksi.

Charles kruunataan kuninkaaksi 6. toukokuuta.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat