Prinsessa Diana ennen julkaisemattomassa kuvassa lehden kannessa – tällainen on tarina otoksen takana

Kolaripaikan dramaattiset ensihetket: Nuori ensiapulääkäri näki, kuinka prinsessa Diana vielä hengitti 1:37
Kolaripaikan dramaattiset ensihetket: nuori ensiapulääkäri näki, miten prinsessa Diana vielä hengitti.

Prinsessa Dianasta vuonna 1988 otettu valokuva koristaa Tatler-brittikuvalehden kantta. 

Prinsessa Diana istahti David Baileyn kuvattavaksi vuonna 1988 ollessaan 27-vuotias. Yksi Baileyn ottamista kuvista koristaa nyt brittiläisen Tatler-kuvalehden kantta. Kyseinen numero julkaistaan 7. joulukuuta. 

Kuvassa Dianalla on yllään epäsymmetrinen, toisen olkapään paljastava asu ja kimaltelevat korvakorut. Hänen sanotaan valinneen kuvan sen ”rohkean minimalismin” vuoksi ja sen takia, että hän toivoi luovansa itselleen uuden valokuvaidentiteetin. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kuva on osa Tatlerin juttua, joka kulkee otsikolla Diana The Battle for Her Legacy, joka tarkoittaa vapaasti suomennettuna taistelua hänen perinnöstään. Artikkeli kertoo The Crown -tv-sarjan kiistanalaisesta kuudennesta kaudesta ja siitä, koska Dianan perintö saisi levätä rauhassa. 

Artikkelin kuvaa on säilytetty Lontoon National Portrait Gallery -taidemuseon arkistossa, mutta sitä ei ole koskaan aiemmin näytetty julkisesti. Dianasta on museossa esillä muita potretteja.

The Crownin kuudes kausi julkaistaan kahdessa osassa: ensimmäinen osa näki päivänvalon 16. marraskuuta ja toinen osa on katsottavissa 14. joulukuuta alkaen. Ensimmäinen osa pureutuu Dianan traagiseen kuolemaan liittyviin tapahtumiin, ja toinen osa vie kuninkaallisen perheen elämän 2000-luvun alkuun. Viimeisellä kaudella Dianaa näyttelee Elizabeth Debicki

Diana kuoli auto-onnettomuudessa 31. elokuuta 1997. 

Viime vuonna samaisissa Baileyn kuvauksissa otettu toinen kuva oli esillä Life Through a Royal Lens -näyttelyssä Kensingtonin palatsissa, joka oli Dianan entinen koti. Näyttely oli esillä maaliskuusta lokakuuhun 2022. 

The Crown on katsottavissa Netflix-suoratoistopalvelussa. 

Lähde: People

 

Lue myös:

    Uusimmat