Mainos

Ensihoitajilla erittäin kiireinen viikonloppu Helsingissä: 260 tehtävää, joukossa myrkytyksiä ja kaatumisia

Koululaisten lomien päättymisen juhliminen, lämmin sää ja runsaat tapahtumat kaupungissa ovat pitäneet Helsingin pelastuslaitoksen kiireisenä. Pelastuslatos oli kuitenkin varautunut tilanteeseen lisäämällä ensihoitovalmiutta.

Ensihoidon tehtäviä oli 260 kappaletta, joka on noin 40-50 prosenttia normaalia lauantaivuorokautta enemmän.

Hälytykset olivat samoja kuin normaalina viikonloppuna: myrkytyksiä, kaatumisia ja sisätautisia ongelmia. Pelastuslaitos kertoo, että valtaosa potilaista oli aikuisia, mutta joukossa oli myös alaikäisiä nuoria.

Ensihoidossa varaudutaan jo tulevaan. Sen mukaan lapsiin ja nuoriin kohdistunut kohonnut tapaturmariski jatkuu ensi viikolla, kun koululaiset palaavat lomilta.

Pelastuslaitos suosittelee turvallisen koulumatkan harjoittelua vanhempienkin lasten kuin vain ekaluokkalaisten kanssa. Se kehottaa myös tarkastamaan polkupyörien ja muiden liikkumisvälineiden toimivuus ja muistuttaa, että heijastimet, turvaliivit sekä suojavälineet kuten kypärät on syytä ottaa käyttöön.

Muilta tielläliikkujilta edellytetään lasten tehostettua huomioimista koulujen alkamispäivästä alkaen. Keskeistä on pitää nopeudet rajoitusten mukaisina, huomio liikenteessä ja kännykät poissa käsistä, pelastuslaitos muistuttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja