Ensi vuoden messukalenteri näyttää ennätysmäisen täydeltä, mutta alan toipuminen kestää vuosia: "Tipuimme korkealta ja kovaa"

2:08
"Kyllä tässä varmaan pari, kolme vuotta menee, että päästään pandemiaa edeltäneisiin aikoihin", Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen kertoi MTV Uutisille.

Helsingin Messukeskuksessa järjestetään loppuvuodesta liki kymmenen tapahtumaa fyysisesti. Ensi vuosi on sitäkin vilkkaampi. 

Yleisötilaisuuksia ja tapahtumia koskevat rajoitukset poistuivat lokakuun alussa. Helsingin Messukeskuksen kalenteri näyttää loppuvuodelle melko täydeltä. 

– Messutapahtumien ja yleensäkin suurien yleisötapahtumien suunnittelu, tekeminen ja myynti on pitkäjänteistä työtä, kertoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Vuoden 2020 keväästä lähtien perutut tapahtumat tuovat turvaa ensi vuoden kassavirralle. 

– Se vaikuttaa ennennäkemättömän vilkkaalta. En muista omalta messu-uraltani niin täyttä kalenteria, Vepsäläinen kertoo tulevasta vuodesta.

”Tipuimme korkealta ja kovaa”

Pandemiaa edeltänyt vuosi 2019 oli messuille toistaiseksi ennätysvilkas. Vepsäläinen uskoo, että yleisesti ottaen pandemiaa edeltäneen ajan tasolle päästään 2–3 vuoden kuluttua. 

– Tipuimme varsin korkealta ja kovaa tähän pandemiaan, mutta se, että pääsemme harjoittamaan liiketoimintaa, on parasta mahdollista elvytystä tälle messu- ja tapahtumatoiminnalle, Vepsäläinen sanoo. 

– Kyllä tässä varmaan pari, kolme vuotta menee, että päästään pandemiaa edeltäneisiin aikoihin, hän jatkaa.

Koronapassi turvaa toimintaa

Jatkossa turvana on viime viikolla esimerkiksi ravintoloissa käyttöön otettu koronapassi. 

– Loppuvuoden osalta meitä auttaa kyllä paljon tämä juuri voimaan tullut koronapassilainsäädäntö. Eli jos rajoituksia tulee, niin koronapassilla voi ne ohittaa, Vepsäläinen kertoo. 

Koska messuihin ei kohdistu tällä hetkellä rajoituksia, ei koronapassia tarvita. Tarvittaessa järjestäjät kertovat saavansa koronapassin käyttöön vuorokaudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja