Krista Kosonen rohkeana show-tanssijana – "Roolini on äärimmäisen haastava"

Zaida Bergrothin ohjaama Miami saa ensi-iltansa loppukesällä 2017.

Krista Kosonen ja Sonja Kuittinen näyttelevät pääosia Zaida Bergrothin ohjaamassa Miami-elokuvassa.

Kosonen, 33, näyttelee elokuvassa tiedotteen mukaan eksoottista show-tanssija Angelaa. Muun muassa teatterilavoilta ja Sofa-räppiduosta tuttu Kuittinen, 26, nähdään Angelan pikkusiskon roolissa.

– Roolini on erilainen, kuin mitä olen koskaan tehnyt ja äärimmäisen haastava. Ulkoiset muutokset hiuksista, meikistä, vaatteista ja kynsistä lähtien ovat oma lukunsa. Myös impulsiivisen ja ristiriitaisen persoonan omaksumisen ja tanssin opettelemisen myötä ennakkovalmistautumista on ollut paljon, Kosonen toteaa tiedotteessa.

– Miami on naisten tarina ja naisten elokuva – erilaiset naiset toimivat ja tekevät. Naiset ovat päärooleissa, ohjaajana, pääsuunnittelijoina ja työryhmässä.

Tarina pohjautuu ohjaaja Bergrothin alkuperäiseen ideaan.

– Minua alkoi kiehtoa yökerhotanssityttöjen maailma kaikessa vieraudessaan. Kiinnostuin nuorten naisten lähes liikuttavasta halusta tulla nähdyksi, mutta samalla havaitsin heissä outoa voimaa. Se voima sysäsi tämän projektin liikkeelle, kertoo Bergroth elokuvan taustoista.

– Usein tämä maailma ja nämä nuoret naiset nähdään julkisuudessa joko ylenkatsoen tai seksualisoivasti. Miamissa heidät nähdään yksinkertaisesti ihmisinä, ohjaaja painottaa.

Miami saa ensi-iltansa loppukesällä 2017.

Esikoislapsensa viime syksynä synnyttänyt Kosonen kertoi syyskuussa MTV Viihteelle kuulumisiaan.

– Virallisesti voisi kai sanoa, että olen jo lopettanut äitiysloman. Kalenteri on toivottavasti täynnä vuoden loppuun asti. Mutta vaikka jokin projekti ei toteutuisikaan, niin voin olla kotona tytön kanssa. Sekin olisi niin sanotusti lahja, näyttelijä sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat