Mainos

Enronin ex-puheenjohtaja kiistää tienneensä laittomuuksista

Yhdysvaltalaisen energiajätti Enronin entisen puheenjohtajan Kenneth Layn asianajaja on kiirehtinyt korostamaan, ettei hänen päämiehensä tiennyt mitään yhtiön laittomista toimista. Lyhyessä tiedotustilaisuudessa Layn lakimies Mike Ramsay pyrki etäännyttämään päämiestään joulukuussa konkurssin tehneen yrityksen sotkuista.

-Enronissa oli meneillään paljon sellaista, mistä monet eivät tienneet mitään. Yhtiössä tehdyt rikokset pidettiin salassa tahallisesti. Kun ihmiset varastavat, heillä on tapana pitää se salaisuutena, hän huomautti.

Ramsayn mukaan Lay oli niin etäällä yhtiön rahoituspuolesta, ettei tämä edes tuntenut Michael Kopperia, joka on ensimmäisenä Enronin johtajista tunnustanut syyllistyneensä rikoksiin. Kopper myönsi osallisuutensa petokseen ja rahanpesuun.

Entinen johtaja yhteistyöhön syyttäjän kanssa

Enronin entinen johtaja Michael Kopper myönsi eilen oikeudenkäynnissä osallistuneensa petokseen ja rahanpesuun.

Kopper työskenteli Enronin rahoitusyksikössä ja oli läheisissä väleissä energiajätin entiseen rahoitusjohtajaan Andrew Fastowiin. Hän auttoi johtajaansa mm. kätkemään yritysvelkoja ja väärentämään tuloksia ja osittain aiheuttamaan jättiyhtiö Enronin konkurssin.

Tunnustuksen yhteydessä Kopper lupautui yhteistyöhön syyttäjän kanssa. 37-vuotias Kopper joutuu myös maksamaan takaisin 12 miljoonaa dollaria, jotka hän on ansainnut rikollisin keinoin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.