Ennusta puhalluskukkien avulla! Näin saat hahtuvat aina lentämään

Nyt on paras aika puhallella voikukkien hahtuvia, ja ne irtoavat aina tällä niksillä! Voikukan puhaltamiseen liittyy erilaisia uskomuksia, joten ei ole yhdentekevää miten hahtuvat irtoavat.

Eri voikukkalajeja (Taraxacum officinalis) on Suomessa noin 500, ja niiden tunnistaminen on vaikeaa. Siksi hahtuvat eivät aina irtoa ja lähde yhtä helposti lentoon!

Voit kuitenkin tehdä vaikutuksen lapsiin tai ystäviisi onnistumalla lähes joka kerta.

Useimmat puhaltavat voikukkaa päältä päin tai sivusta, jolloin usein vain osa hahtuvista irtoaa. Mutta, jos puhallat kukkaa alhaalta päin, ne kaikki irtoavat (lähes) aina!

Ja miksi se on tärkeää? No, jos pidät erilaisista uskomuksista, niin sillä irtoavatko kaikki vai osa hahtuvista on merkitystä.

Toiveita, rakkautta, surua...

Voikukka on oivallinen apukeino lapsille yksinkertaista luonnonmagiaa opetettaessa, kerrotaan Thuleia.com-sivustolla. ”Jos lapsi puhaltaa kerralla kaikki haituvat voikukan pallurasta ilmaan, voi hän toivoa yhden toiveen, joka toteutuu jos kasvikeiju on hyvällä tuulella.”

Englannissa uskotaan, että jos puhaltaja onnistuu irrottamaan kaikki siemenet yhdellä puhalluksella, on häntä rakastettu intohimoisesti. Jos osa jää irtoamatta, ei toinen ole todellakaan välittänyt hänestä.

Norjassa puolestaan kaikkia haituvia ei saa puhaltaa yhdellä kertaa, muuten puhaltaisi hengiltä sen, jota oli viimeksi ajatellut.

Lisäksi Yrttitarha.fi -sivustolla tiedetään kertoa, että voikukan siementen puhaltamista on käytetty sään ennustamiseen: Jos aamulla puhaltaa hahtuvapalloon ja kaikki siemenet lähtevät leijailemaan, tulee kaunis päivä.


 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja