Ennennäkemätöntä! Varikolta kisaan lähtenyt suomalaistiimin sensaatiotulokas ajoi historialliseen voittoon

Vaiherikas Moto3-luokan Dohan GP päättyi tulokaskuljettaja Pedro Acostan uran avausvoittoon.

Tallipäällikkö Aki Ajon KTM-tallin kuljettajat lähtivät Dohan kilpailuun hyvin erilaisista asetelmista.

MAINOS

MotoGP-kausi C Moressa!

Dohan GP:n lähetykset 3.4 -4.4.
Su: Osakilpailut Moto3 klo 16.45, Moto2 klo 18.05, MotoGP klo 19.40

Aika-ajot ja osakilpailut suorana C More Maxilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Jaume Masia oli vallannut paalupaikan, kun taas Pedro Acosta joutui starttaamaan kisaan varikolta hidasteltuaan perjantain vapaissa harjoituksissa. Myös kuutta muuta kuljettajaa oli rangaistu samasta tilanteesta ja näin ollen yhteensä seitsemän kuljettajan porukka lähti varikolta pääjoukon perään.

Heti avauskierroksella Acostan ja takaa-ajavan joukon ero pääletkaan oli 11 sekuntia, mutta seitsikko saavutti kärkeä tasaisen varmasti.

Kärjessä nähtiin myös kaatumisia, joista merkittävin oli Jeremy Alcoban ja John McPheen kolarointi. Kaatumisen jälkeen McPhee hermostui Alcoballe ja kävi Alcobaan käsiksi.

Taustalla Acosta teki edelleen uskomatonta nousua ja viimeiselle kierrokselle lähdettäessä 16-vuotias espanjalaistulokas nousi kärkeen. Acosta sinnitteli ruutulipulle ensimmmäisenä ennen Darryn Binderiä ja Niccolo Antonellia.

Voitto on Acostan uran ensimmäinen ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa. Acosta teki myös historiaa, sillä koskaan aiemmin kuljettaja ei ole voittanut Moto3-kilpailua lähdettyään kisaan varikolta.

Masia oli myös pitkään kiinni palkintosijassa, mutta espanjalainen ajoi viimeisellä kierroksella Gabriel Rodrigon kylkeen yrittäessään ohitusta ja menetti näin monta sijoitusta. Masia oli maalissa lopulta yhdeksäs.

Tuloksen myötä Acosta nousi MM-sarjan kärkeen. Binder on sarjan toisena ja avauskilpailun viikko sitten Qatarissa voittanut Masia kolmantena.

Lue myös:

    Uusimmat