Aki Ajon Moto3-kuljettajat kaksoisvoittoon kauden avauskilpailussa – 16-vuotias tulokaskuski ajoi palkintopallille debyytissään

Moto3-kausi käynnistyi toden teolla sunnuntain osakilpailulla. Voittoon Qatarissa ajoi Jaume Masia.

MotoGP-kausi C Moressa!

Qatarin GP:n lähetykset 27.-28.3.
Su: Osakilpailut Moto3 klo 16.45, Moto2 klo 18.05, MotoGP klo 19.40

Aika-ajot ja osakilpailut suorana C More Sport 1:llä ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Tallipäällikkö Aki Ajon KTM-tallille kauden avauskilpailu oli todellinen täysosuma. Täksi kaudeksi Ajon talliin siirtyneet Jaume Masia ja Pedro Acosta onnistuivat hyvin jo lauantain aika-ajoissa ja kilpailussa kaksikon vauhti oli vielä parempaa.

Masia ja Acosta taistelivat koko kilpailun kärkiryhmässä ja viimeiselle kierrokselle lähdettäessä vain paalulta lähtenyt Darryn Binder pystyi haastamaan Ajon espanjalaiskaksikkoa.

Binder säästi viimeisen ohitusyrityksensä päätösmutkaan ja loppusuoralle, mutta eteläafrikkalainen joutui lopulta tyytymään kolmanteen sijaan Masian ylittäessä maalilinjan ensimmäisenä.

Aivan Masian tuntumassa toisena ruutulipulle ajaneelle Acostalle kilpailu oli uran ensimmäinen Moto3-luokassa.

Red Bull KTM Ajo -talli sijoittui viime kaudella tallien MM-sarjassa neljänneksi ja lähti kauteen 2021 uudella kuljettajakokoonpanolla.

20-vuotias Masia niitti viime kaudella mainetta Moto3-luokassa voittaen kaksi osakilpailua. 16-vuotias Acosta juhli viime vuonna Red Bull Rookies Cupin mestaruutta.