Mainos

Ennätyslämmin maaliskuu helli Yhdysvaltoja – katso kuvat

Yhdysvalloissa päättynyt maaliskuu on ollut ennätyslämmin. Manner-USA:ssa keskilämpötila maaliskuussa oli 10,6 celciusastetta eli 4,8 astetta pitkän aikavälin keskiarvoa korkeampi.

Yhdysvalloissa ilmastotilastoja on pidetty vuodesta 1895, eikä koskaan aiemmin ole päästy näin korkeisiin lämpötiloihin maaliskuussa. Toiseksi kuumin maaliskuu koettiin yli sata vuotta sitten 1910, jolloin maaliskuun keskiläpötila oli 0,3 celsiusastetta nyt koettua alempi.

Liittovaltion sääpalvelun NOAA:n mukaan Yhdysvaltain keski- ja itäosissa on ollut poikkeuksellisen kuumaa. Myös vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana lämpötila on ollut selvästi pitkän keskiarvon yläpuolella.

Kalliovuorten itäpuolisissa 25 osavaltiossa jokaisessa oli ennätyskuuma maaliskuu. Tämän lisäksi 15 osavaltiossa edellisen kuukauden lämpötila oli kymmenen kuumimman maaliskuun joukossa.

Lämpötilaennätys koskee manner-USA:ta eli siihen ei ole laskettu Havaijia eikä Alaskaa. Alaskassa maaliskuu oli poikkeuksellisen kylmä ja keskilämpötila oli kymmenenneksi kylmin mittaushistorian aikana.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.