Ennätyksiä rikkonut Helsinki Cup on suurempi kuin koskaan – turnauksen toimitusjohtaja vastaanottaa ulkomaalaisilta joukkueilta kiitollista palautetta: ”Olemme tehneet asioita oikein”

Kirsi Kavanne on toiminut Helsinki Cupin toimitusjohtajana yhdeksän vuotta. Vuonna 2019 44. kertaa järjestetylle Helsinki Cupille oli ominaista kansainvälisestä jalkapallosta tuttu ja tervetullut trendi.

– Tämän vuoden juttu oli tyttöjoukkueiden kasvu, Kavanne sanoo MTV Urheilulle.

Kasvua voi viime vuosina hyvällä syyllä kutsua merkittäväksi. Edellisvuodesta kesän 2018 turnaukseen tyttöjoukkueiden määrä kasvoi nelinkertaiseksi. Tänä vuonna mukana oli 185 tyttöjoukkuetta, yhdeksän enemmän kuin viime vuonna.

Kavanne odottaa myös hiljattain päättyneiden naisten MM-kisojen nostavan tyttöjoukkueiden määrä tulevaisuudessa ja tuovan lajin pariin uusia esikuvia.

Helsinki Cup oli vuonna 2019 muutenkin suurempi kuin koskaan. 14 eri kenttäalueella pelattu turnaus veti Helsinkiin yli 20 000 pelaajaa, 1381 joukkuetta, joista poikajoukkeita oli 1196. Turnaus työllistää noin 450 ihmistä.

Syitä Helsinki Cupin suosion säilymiselle ja kasvulle Kavanne nimeää useita.

– Olemme tehneet asioita oikein. Turnaus on tasoltaan hyvälaatuinen ja nautimme kansainvälistä arvostusta. Ulkomaalaisilta joukkueilta saamme paljon hyvää palautetta ja kiitosta esimerkiksi pelikentistä, Kavanne sanoo.

Kavanteen mukaan kehityskohteita löytyy kuitenkin aina ja niiden pohtiminen alkaa pian turnauksen jälkeen.

Vuonna 2020 pelattavaan Helsinki Cupin 45-vuotisjuhlaturnaukseen ilmoittautuminen käynnistyy syyskuussa.   

Lue myös:

    Uusimmat