Kulttipelaaja Perparim Hetemaj elää eristyksessä Euroopan koronavyöhykkeellä – käykö seuralle kylmät? "Urheilullisesti se olisi isku naamaan"

Perparim Hetemaj kertoo elämästään eristyksessä koronan järkyttämässä Italiassa 5:31
Perparim Hetemaj kertoo C Moren Urheilusuoralle, millaista elämä on Italiassa koronakriisin keskellä.

Perparim Hetemaj elää tällä hetkellä askeettisesti kotonaan eteläisessä Italiassa Beneventossa. Maassa on julistettu ulkonaliikkumiskielto.

– Ohjeistukset on aika selkeät, ne on tulleet presidentiltä. Ei saa mennä ulos, jos ei ole mitään pätevää syytä. Pitää olla lupalappu. Mun pätevin syy on mennä kauppaan. Huomenna on kauppareissu, Hetemaj raportoi C Moren Urheilusuoralle.

Päivittäisen ruokailu-, pleikkari- ja Netflix-rutiiniensa ohella Hetemaj pitää kuntoaan yllä kotitreeneillä.

– Lähinnä jotain ohjelmia, mitä me ollaan saatu joukkueelta. Välillä soittelen kaverille tai veljelle. Tänään tehtiin esimerkiksi Saken (Sakari Mattila) kanssa vatsoja noin 25 minuuttia yhdessä. Ulos ei pääse lähtemään, niin ei pysty menemään juoksemaan.

"Se ei olisi pahin juttu, mitä voi tapahtua"

Italiassa kaikki sarjat ovat luonnollisesti keskeytettyjä koronaviruksen vuoksi, eikä takeita kauden jatkumisesta ole. Kaiken kohtalo roikkuu ilmassa, myös sen, voiko Hetemaj’n seura nousta Italian korkeimmalle sarjatasolle Serie A:han.

Huuhkajissa kulttimaineen saavuttaneen keskikenttämiehen seurajoukkue Benevento johti Serie B:tä 20 pisteen erolla seuraavaan, kun kausi keskeytettiin. 28 ottelusta kasassa on huimat 69 pistettä.

– Meillä on ollut uskomaton kausi. Me ollaan rikottu nyt kaikki ennätykset, jotka on voinut tähän mennessä rikkoa. Todennäköisesti rikottaisiin myös piste-ennätys kauden lopussa. Kyllä se harmittaisi, jos kausi peruttaisiin, Hetemaj tuumii.

– Joukkuekaverit ovat samaa mieltä siitä, että urheilullisesti se olisi isku naamaan, jos kausi peruttaisiin. Mutta sen kanssa olisi elettävä. Se ei olisi pahin juttu, mitä voi tapahtua.

Hetemaj osaa kuitenkin asettaa asiat perspektiiviin. Italiassa koronavirus on vienyt jo yli 9 000 ihmisen hengen.

– Onhan tässä isompia juttuja kuin jalkapallo. Kunhan mahdollisimman moni pystyisi selviytymään tämän kriisi yli. Se nyt on lähinnä ensimmäinen ajatus tässä.

– Täällä Italiassa ei ole tilanne mikään hyvä, Hetemaj pelkistää.

Urheilusuora-ohjelma C Morella jokaisena arkipäivänä kello 19.30. Ohjelman jaksot katsottavissa myös C Moren suoratoistapalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat