Englannissa jo kymmeniä kuolemia: Suositut kasvorasvat voivat aiheuttaa palovaaran

Monista suosituista kasvorasvoista löytyvä aine parafiini on johtanut useisiin kuolemiin Britanniassa, uutisoi BBC.

West Yorkshiren palokunta varoittaa, että monista suosituista kasvorasvoista löytyvä aine parafiini voi olla johtanut jopa satoihin kuolemiin Englannissa. Parafiinia käytetään varsinkin voiteissa, jotka on tarkoitettu hoitamaan iho-ongelmia, kuten psoriasista ja ekseemaa.

Voiteet ovat turvallisia käyttää, mutta parafiinin kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä aine on erittäin helposti syttyvä.

Kun parafiinia sisältävät rasvat imeytyvät kankaisiin tai petivaatteisiin ne muuttuvat erittäin herkästi syttyviksi. Jos rasvoja käyttänyt henkilö joutuu kosketuksiin liekin, tupakan tai muun lämpölähteen kanssa, voivat rasvat leimahtaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ainakin 37 kuolemaa yhdistetty parafiinia sisältäviin voiteisiin

BBC:n viime vuonna tekemän selvityksen mukaan vuoden 2010 jälkeen Englannissa ainakin 37 kuolemaa on yhdistetty juuri parafiinia sisältäviin voiteisiin. BBC:n haastatteleman palomiehen mukaan tarkkaa kuolemien määrää ei tiedetä, mutta se voi olla pahimmillaan jopa satoja.

Parafiinia sisältäviä voiteita voi olla jopa satojen tuhansien ihmisten käytössä. Näitä voiteita on saatavilla niin apteekeissa kuin tavallisissa marketeissakin.

Asiasta viime keväänä uutisoinut Yle kertoo, ettei vastaavia tapauksia olla raportoitu ainakaan vielä Suomessa.

Lähteet: BBC, News.com.au, Yle

***

0:34

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja