Englannin pelaajia solvattiin rasistisesti Bulgariassa – futispomo erosi pääministerin ärähdyksen jälkeen

Bulgarian ja Englannin välinen jalkapallon EM-karsintaottelu jouduttiin maanantaina keskeyttämään peräti kaksi kertaa bulgarialaisten katsojien rasistisen käytöksen vuoksi. Katsojien käytös johti lopulta maan jalkapalloliiton toimitusjohtajan eroon.

Muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, miten Vasil Levski -stadionin katsomossa tehtiin esimerkiksi natsitervehdyksiä ja apinoihin viittaavia eleitä. Bulgariaa on rangaistu aiemmin katsojien käytöksen vuoksi myös Tshekkiä ja Kosovoa pelattujen otteluiden yhteydessä.

Bulgarian pääministeri Boiko Borisov tuomitsi katsojien käytöksen twitter-viestissään. Hän kuvaili maataan yhdeksi maailman suvaitsevimmista ja että rasismia ei voi hyväksyä. Samalla hän vaati maan jalkapalloliiton toimitusjohtajan Borislav Mihaylovin eroa tehtävästään.

– Eilisen häpeällisen tappion jälkeen ja huonojen tulosten perusteella olen määrännyt katkaisemaan rahoituksen liitolle kunnes Mihaylov on eronnut, sanoi pääministeri BBC:n mukaan.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Mihaylov ilmoitti erostaan tiistaina iltapäivällä.

Englanti voitti Sofiassa pelatun A-lohkon ottelun lukemin 6–0. Joukkueen pelaajista katsomon tapahtumia on kommentoinut muun muassa hyökkääjä Raheem Sterling.

Lue myös:

    Uusimmat