Energoatom: Tshernobylin yllä liehuu Ukrainan lippu – ydinvoimala on kokonaan ukrainalaisten hallussa

Ukrainan ydinvoimalan työntekijä kuvasi videomateriaalia rakennuksen sisältä:"Uhkaatte koko maailman turvallisuutta!" 1:19
Katso myös: Karmiva arkistovideo näyttää, kuinka Tshernobylin pelastustöissä ollut helikopteri todellisuudessa putosi – syy eri kuin suosikkisarjassa

Ukrainan ydinvoimaloita operoivan Energoatomin mukaan Ukrainan lippu on nyt nostettu Tshernobylin ydinvoimalan ylle merkiksi siitä että ydinvoimala on nyt kokonaan ukrainalaisten hallussa Venäjän joukkojen vetäydyttyä alueelta.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Asiasta uutisoi CNN. Koko ydinvoimalan henkilökunta oli paikalla lipunnostossa, ja he lauloivat Ukrainan kansallislaulun Energoatomin tiedotteen mukaan. 

Tshernobylin ydinvoimala miehitettiin Venäjän hyökkäyksen ensimmäisinä päivinä. Ydinvoimala sijaitsee Ukrainan pohjoisosassa lähellä Valko-Venäjän rajaa.

Tshernobylin ydinvoimalassa tapahtui vuonna 1986 yksi historian pahimmista ydinvoimalaonnettomuuksista, kun yksi sen neljästä reaktorista räjähti. Käytöstä poistettu voimala vaatii edelleen jatkuvaa ylläpitoa.

Lue myös:

    Uusimmat