Energiayhtiö vaikenee halvasta sähköstä verkkosivuillaan – 13,99 sentin kilowattihinta irtosi vasta puhelun aikana: "Onhan tuo lain kiertämistä"

Edullisempi sähkösopimus irtosi vasta puhelimitse – vantaalaisvaltuutettu kertoo sähköyhtiön oudosta käytännöstä 2:51
Sähkömarkkinalain mukaan toimitusvelvollisuushintojen tulee olla julkisia.

Lähes 40 sentin kilowattihinta sai Tuukka Saiménin pöyristymään. Soitto sähköyhtiöön kannatti, koska tiskin alta löytyi perussähkösopimus huomattavasti edullisemmin.

Sähköyhtiöltä saattaa saada edullisempaa sähköä tarttumalla luuriin. Tämän sai huomata vantaalainen yrittäjä  ja kaupunginvaltuutettu Tuukka Saimén (ps.), joka uusi sähkösopimusta yritykseensä. Sähköyhtiön verkkosivuilla tarjoamat sopimukset olivat kalliimpia kuin puhelimitse annettu tarjous. 

Energiayhtiö Helenin verkkosivuilla vieraillut Saimén huomasi, että tarjolla oli kaksi sähkösopimusvaihtoehtoa: ensimmäinen pörsssisähköstä ja toinen kahden vuoden määräaikaisuudesta, jonka hinta oli lähes 40 senttiä kilowattitunnilta.

– Se pisti pään pyörälle. Sanoin virkailijalle puhelimessa, että tämähän on törkeää rahastusta, ja nyt käytetään markkinahäiriötä hyväksi.

Sitten tapahtui jotakin yllättävää.

– Virkailija kertoi ystävällisesti, että "No kun meillä on tämä lain velvoittama toimitusvelvollisuusvastuu, meillä on tarjolla myös perussähkösopimus".

Kuluttajavirasto: Toimitusvelvollisuushintojen oltava julkisia

Vantaalainen Saimén onnistui saamaan puhelun aikana energiayhtiön verkkosivun hinnastoa edullisemman perussähkösopimuksen. Nyt solmittu 13,99 sentin kilowattituntihinta tuntuu paremmalta kuin liki 40 senttiä. 

– Tein tietysti sopimuksen välittömästi. Seuraavana päivänä soitin yhtiöön uudelleen ja muutin loputkin liiketoimintani saman sähkösopimuksen alle.

Saiménilla on selvä kanta halvempien sopimushintojen pimittämiseen verkkosivuilla.

– Onhan tuo lain kiertämistä.

Aiheesta aiemmin ovat kirjoittaneet muun muassa Taloussanomat ja Länsiväylä.

Kilpailu- ja kuluttajavirastosta todetaan MTV Uutisille, että sähkömarkkinalain mukaan toimitusvelvollisuushintojen tulee olla julkisia. Tarkemmin tätä valvoo lain mukaan Energiavirasto.

Katso videolta enemmän hämmentävästä puhelinkeskustelusta!

Lue myös:

    Uusimmat