Enemmän kuitua kuin omenassa – kokeile näitä ruokia!

Pidä vatsa tyytyväisenä seuraavilla ruoilla, joissa on enemmän kuitua kuin omenassa.

Keskiverto omena sisältää 4,4 grammaa kuitua ja monelle herkullisen punainen omena onkin päivittäinen välipala. Jos kuitenkin kaipaat vaihtelua, kannattaa tutustua seuraaviin ruokiin, joissa on yllättäen jopa enemmän kuitua kuin omenassa!

Kikherneet

Reilut kaksi desiä kikherneitä sisältää huikeat 16 grammaa kuitua eli melkein neljä kertaa enemmän kuin mitä yksi omena. Näihin kannattaa tutustua!

Avokado

Avokadojen syömiselle voi keksiä lukuisia syitä, joista yksi on se, että puolikas avokado sisältää 6,75 grammaa kuitua. Poista avokadon kivi ja syö sellaisenaan tai levitä kermaista avokadoa leivän päälle.

Maapähkinät

Jo reilu desi maapähkinöitä sisältää 6,2 grammaa kuitua. Jos napostelet näitä herkkuja kotona, kokeile sirotella niiden päälle vielä chilijauhetta tulisen makuelämyksen takaamiseksi!

Päärynät

Jos mielesi tekee makeaa hedelmää, mutta omena kyllästyttää, tartu päärynään. Jokaisessa keskivertopäärynässä on noin 5,5 grammaa kuitua.

Valkoiset pavut

Sata grammaa valkoisia papuja sisältää yli 20 grammaa kuitua! Nakkaa näitä herkkuja vaikka salaatin joukkoon ja pysyt kylläisenä pitkään.

Haluatko tietää lisää pavuista ja kikherneistä? Katso video:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat