En nauti mieheni suutelemisesta, mikä minussa on vikana? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Tämä kuulostaa hyvin oudolta, mutta miten saisin itselläni suutelun toimimaan miestäni kohtaan? Tuntuu pahalta, kun tiedän, kuinka hän siitä nauttii, ja itsekin pidän sitä usein jopa kiihottavana asiana, mutta kun yritän suudella miestäni, jokin siinä vain tökkii.

Kyse ei ole hänen hengityksestään, ei huulista, ei mistään, mitä voisi olettaa. Jotenkin vain aina tuppaan itse lopettamaan siihen, vaikka kuinka haluaisin lisää – kuin oma suuni ei haluaisi suudella, vaan antaa ainoastaan pikku pusuja. Haluaisin suudella enemmän ja olenkin yrittänyt hänen kanssaan puhua, mutta niinkuin en minäkään, ei mieskään ymmärrä asiaa. Mikä minussa on vikana?" kysyy nimimerkki Toivoton tapaus.

Näin naiset vastasivat

"Olen elämässäni tullut siihen tulokseen, että joitain ihmisiä sitä vain haluaa suudella, ja vastaavasti joitakuita ei halua. Olen ollut hyvin ihastunut ihmisiin, joiden kanssa pussailu ei maistunut, ja lopulta suhteet keikahtivat omaan mahdottomuuteensa. Suutelemattomuus oli tässä tapauksessa siis oire jostakin muusta.

Jos kyseessä ei ole väliaikainen libidon lasku (mitä sattuu kaikille), asialle ei varmaankaan ole paljon tehtävissä – riippumatta siitä, miten ihana mies/nainen on kyseessä. Valitan! Sitä joko tykkää homejuustosta, tai sitten ei. Samaan tapaan sitä joko haluaa suudella henkilöä X, tai sitten ei. Toki voit teeskennellä suuteluintoa, se ei liene mahdotonta, mutta himoa tuskin voi sytyttää pelkästään pinnistämällä."
– 32, parisuhteessa

"Sinulla on varmaan väärä mies. Jos välillänne olisi kemiaa, haluaisit takuulla suudella. Mies vaihtoon!"
– 32, sinkku

"Hyvä Toivoton tapaus. Ehkä asia on niin, että intohimoinen suutelu ei ole Sinun juttusi, vaan pidät enemmän kevyestä pusuttelusta. Omat mieltymykset ymmärtääkseen kannattanee kuunnella omia tuntojaan, mutta jos keho reagoi suuteluun vetäytyen, voisin keittiöpsykologina kuvitella, että alitajuisesti et vain nauti tilanteesta. Tähän viittaa mielestäni myös lauseesi, jossa mainitset, että pidät suutelua 'usein jopa kiihottavana asiana'.

Voi toki olla myös, ettei miehesi ole niin hyvä suutelija tai teidän kemianne eivät kohtaa. Ehkä asiasta kannattaisi keskustella miehesi kanssa? Millaisesta suutelusta hän nauttii? Millaisesta suutelusta itse haaveilet? Kokeilkaa erilaisia suutelutapoja testi rentona ja hauskana pitäen. Ehkä huomaatte, että vain kommunikaatiossanne on ollut vikaa."
– 25, sinkku

"En pysty samaistumaan kysymykseen. Luulisi, että jos mies on se oikea ja sinulle sopiva, haluaisit häntä automaattisesti. Voisiko olla, että kyseessä on nyt vain väärä mies? Jos välillenne olisi parisuhteelle tyypillistä kemiaa, haluaisit häntä kyllä. Kamala kohtalo, jos suutelu oman miehen kanssa ei kiinnosta. Sinussa tuskin on vikaa."
​​​​​​​– 29, naimisissa

"Kaikille suuteleminen ei vaan toimi samalla tavalla, ja se on ihan ok ja täysin normaalia. Ei sinussa ole mitään vikaa. Et ole maailman ainoa ihminen, joka ei tykkää suutelemisesta. Juuri eilen puhuin ystäväni kanssa, joka kertoi, ettei koskaan ole ymmärtänyt kielisuudelmia. Jos asia kuitenkin vaivaa kovasti, yrittäisin tilanteessasi joka kerta suudellessa kiinnittää huomioni niihin kiihottaviin ajatuksiin ja suudella pienissä erissä kerrallaan. Muutama suudelma silloin tällöin. Kumppanin kanssa kannattaa vielä keskustella asiasta. Olisiko vaikka jokin muu asia, jolla kiintymystä voisi osoittaa ja suutelun korvata?"
– 22, parisuhteessa

​​​​​​​

***

1:37


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja