Mainos

EN:n oikeusministerit koolla Helsingissä

Oikeusministeri Johannes Koskisen koolle kutsuma konferenssi on laajin tähän mennessä Suomessa järjestetty alan ministerien tapaaminen.

Euroopan neuvoston jäsenmaiden oikeusministerien kokouksen avaustilaisuudessa puhuneen presidentti Tarja Halosen mielestä turvallisuuden rakentamisessa on oikeusvaltion ja hyvän hallinnon periaatteiden kunnioittamisella merkittävä rooli. Hallinnon avoimuus ja kansalaisten oikeuksia kunnioittava toimintatapa lisäävät luottamusta viranomaisiin.

Valtioilla, jotka ovat pystyttäneet parlamentaarisen demokratian ja oikeusvaltion perusrakenteet, on presidentin mukaan vielä paljon työtä kansalaisyhteiskunnan vahvistamiseksi ja ilmaisuvapauden turvaamiseksi.

Halonen korosti oikeuslaitoksen ja demokraattisten instituutioiden toimivuuden merkitystä, kun hän esitti tervehdyksensä Helsingissä kokouksensa aloittaneille Euroopan neuvoston jäsenmaiden oikeusministereille.

Avaustilaisuuteen osallistuu myös Euroopan komission varapuheenjohtaja, EU:n oikeus- ja sisäasioista vastaava komissaari Franco Frattini.

Kaksipäiväiseen konferenssiin osallistuu kolmisenkymmentä oikeusministeriä ja muita edustajia EN:n 46 jäsenmaasta. Ministerit keskustelevat muun muassa ylivelkaantumisen aiheuttamista ongelmista ja rikosoikeuden sosiaalisesta tehtävästä. Oikeusministerit vaihtavat näkemyksiä sekä rikoksen uhrien nykyistä paremmasta tukemisesta että lakia rikkoneiden onnistuneesta palauttamisesta yhteiskuntaan.

Asialistalla on lisäksi Euroopan vankilasääntöjen uudistaminen ja mahdollisen EN:n jäsenmaita sitovan vankiloiden toimintaa koskevan sopimuksen laatiminen.

Oikeusministeri Johannes Koskisen koolle kutsuma konferenssi on laajin tähän mennessä Suomessa järjestetty alan ministereiden tapaaminen.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja