En halunnut olla "se anorektinen tyttö” – syömishäiriöstä parantunut nainen auttaa pysäyttävillä kuvillaan muita sairastuneita

Anoreksiasta toipunut Amalie Lee, 20, jakaa Instagramissa kuvia itsestään syömishäiriön aikana ja sen jälkeen. Tili on kerännyt jo 50 000 seuraajaa.

Amalie Lee sairastui anoreksiaan vuonna 2012 masennuksen jälkeen. Kaksi vuotta sitten hän aloitti terapiaan ja hänen tilaansa alettiin seuraamaan. Hoidon seurauksena Amalien aineenvaihdunta vilkastui niin paljon, että hän hikoili voimakkaasti öisin ja kärsi kovasta näläntunteesta.

Amalien täytyi syödä 3000 kilokaloria päivässä sadakseen puoli kiloa lisää painoa viikossa. Parannuttuaan anoreksiasta hän perusti blogin autaakseen ja yhdistääkseen muita syömishäiriöistä kärsiviä.

– Kävin läpi masennuksen varhaisteininä, jolloin käsitys itsestäni oli todella huonolla tasolla, Amalie kertoo.

– Halusin vain kadota. Tavoitteenani ei koskaan ollut näyttää mallilta, vaan selviytyä. Loin itselleni outoja syömissääntöjä, kuten mitä, missä ja milloin saan syödä. Nämä säännöt loivat tunteen turvallisuudesta ja hallinnasta. Todellisuudessa olin menettänyt hallinnan: pakkomielteinen tarve hallinnalle hallitsi minua kaikin tavoin.

Lopulta Amalien painoindeksi oli pudonnut hälyttävän alas. Hän ymmärsi joutuvansa sairaalaan, jos hän ei suostuisi aloittamaan parannushoitoa.

– Ei ollut mitään maagista hetkeä, jolloin tajusin haluavani parantua. Monen pienen asian yhteisvaikutus sai minut valitsemaan tie parantumiseen, Amalie sanoo.

– Syömishäiriöstä tulee usein osa omaa identiteettiä. En halunnut olla ”se anorektinen tyttö”, halusin olla minä. Sairauteni takia eristäydyin muista, ja ajatus yksin jäämisestä oli lopulta pelottavampi kuin ajatus parantumishoidosta.

Nyt Amalien blogi ja Instagram-tili ovat täyttyneet kuvista hänestä itsestään sairauden jälkeen sekä terveellisistä ruokakuvista ja motivaatioviesteistä.

Nykyistä painoaan Amalie ei suostu paljastamaan, sillä hän tietää sen saattavan vahingoittaa muita sairastuneita.

Lähde: Daily Mail


Vuosia nuoremmaksi alkaa AVA:lla 7. lokakuuta


Lue myös:

    Uusimmat