Mainos

Emu-asiantuntijat kannattavat maltillista tupoa

Emu-työryhmän johtaja Jukka Pekkarinen katsoo, että pitkä tupo luo vankan pohjan Suomen talouden tasapainolle. -Oma perinteinen mallimme pitkästä tulopoliittisesta ratkaisusta on hyvä, sillä se näyttää pelaavan muuallakin, Pekkarinen toteaa Etelä-Suomen Sanomissa.

Pekkarinen viittaa moniin Euroopan maihin, joissa vaalitaan työmarkkinasopua suomalaisin eväin. Helsingin kauppakorkeakoulun professori Pekkarinen johtaa pääministeri Paavo Lipposen asettamaa talous- ja rahaliiton vaikutuksia selvittävää työryhmää.

Ryhmä on sopinut, ettei se kerro Emu-näkemyksiään julkisuuteen työn ollessa kesken. Pekkarisen mukaan pitkäjänteinen tupo on alentanut työttömyyttä monissa maissa.
-Nyt pitää vain jaksaa uskoa, vaikka Lipposen hallituskausi on ollut yhtä pettymyksen kierrettä, Pekkarinen toteaa työttömyystilanteesta.
-Mitä rauhallisemmat työmarkkinat, sitä helpompi meidän on selvitä edessä olevista rapsakoista ajoista, Pekkarinen arvioi.

Vartiainen: Työttömyys laskee hitaasti

Niin ikään Emu-asiantuntijaryhmään kuuluva Juhana Vartiainen Palkansaajien tutkimuslaitoksesta muistuttaa, että työttömyyden lasku kestää kauan.
-Työllisyystilanteen koheneminen vie vielä monta vuotta. Ihmiset odottavat, että työttömyys laskee nopeasti, vaikka todellisuudessa työttömyys nousee nopeasti, mutta laskee hitaasti, Vartiainen sanoo Pohjalainen-lehdessä.

Myös Vartiainen kannattaa maltillista tupoa talouskasvun tueksi.
-Jatketaan alhaisten nimellispalkkakorotusten tulopolitiikkaa ja käytetään jo olemassaolevia säästöohjelmia, Vartiainen evästää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.