Mainos

"Emme suostu enää todistamaan hiljaa kauheuksia": Rauhanmarssi Syyrian sotaa vastaan valtaa Helsingin keskustan huomenna

Yli viisi vuotta jatkunutta Syyrian sotaa vastaan osoitetaan mieltä huomenna YK-päivänä rauhanmarssilla Helsingissä. Tapahtumaan on ilmoittautunut pelkästään Facebookin kautta tuhansia ihmisiä.

Poliisin mukaan mielenosoitus kulkue hidastaa liikennettä Helsingin keskustassa Rautatientorin, Mannerheimintien, Kaivokadun, Esplanadin ja Unioninkadun välisellä alueella klo 17–18.30 välisenä aikana. Kulkueen reitti päättyy Senaatintorille.  

– Yksityisautoilua kannattaa tuona aikana välttää keskusta-alueella, kertoo ylikomisario Pekka Höök Helsingin poliisilaitokselta.

Save Syria -rauhanmarssin Facebook-tapahtumassa kerrotaan, että marssijat muodostavat Senaatintorilla torin kokoisen elävän rauhanmerkin, jota varten osallistujia toivotaan ottamaan mukaan kynttilöitä. Mielenosoituksen jälkeisessä tukikonsertissa esiintyy useita suomalaistähtiä, kuten Maija Vilkkumaa, Scandinavian Music Group, Erin ja Vuokko Hovatta.

– Siviilien summittainen ja tahallinen tappaminen pitää lopettaa. Sodankäynnilläkin on säännöt. Sotaan on löydettävä rauhanomainen ratkaisu. Osapuolet, myös ulkovallat, on saatava neuvottelemaan ja sotatoimet on lopetettava välittömästi, sivustolla kirjoitetaan.

Tapahtuman mukaan Suomen päättäjien on toimittava aktiivisesti sekä YK:ssa että EU:ssa, jotta sodan osapuolet saadaan takaisin neuvottelupöytään.

– Toivomme, että viestimme leviää ja myös muissa maissa kansalaiset vaativat hallituksiaan tekemään kaikkensa Syyrian sodan lopettamiseksi. Me emme suostu enää todistamaan hiljaa Syyrian sodan kauheuksia.

– Kukaan meistä ei ole ulkopuolinen sille, mitä tapahtuu Aleppossa tai Mosulissa. Tämän maailman tuhovoimilla ei ole lopullista valtaa, kommentoi arkkipiispa Kari Mäkinen tervehdyksessään Save Syria -rauhanmarssille.

Järjestäjät korostavat, että tapahtuma on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

1:50

56:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.