Eminem täytti 44 vuotta – tältä takavuosien paha poika näyttää nyt

Maanantaina 17. lokakuuta 44-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt räppäri ei ole päästänyt vuosien aikana irti suorapuheisesta tyylistään. Katso, kuinka Eminem on muuttunut vuosien varrella.

Kuusi listaykkösalbumia ja yli puolitoista miljoonaa myytyä levyä. Vaikka alkutaival musiikkibisneksessä ei ollut helppo, voi nelikymppisen räppärin sanoa saavuttaneen paljon.

Rap-artisti Eminem, oikealta nimeltään Marshall Bruce Mathers III, nousi toden teolla kuuluisuuteen vuonna 1999 julkaistun The Slim Shady LP:n myötä. Räppäri tuli pian tunnetuksi pahasta suustaan ja kohujakin herättäneistä kommenteistaan.

Jo ennen ensimmäisen hittilevynsä julkaisua Eminem oli niittänyt mainetta underground-piireissä ja rapbattleissa, mutta huipputuottaja Dr. Dren apu levyn suhteen oli Eminemille kullan arvoista.

Uransa alussa siloposkinen Eminem käytti 2000-luvun alun rap-muotia henkiviä asuja: vaatteet olivat isoja ja löysiä, päässä oli lippis tai pipo ja sen alla durag-päähine.

Vuonna 2002 Eminemin ryysyistä rikkauksiin -tarinasta julkaistiin omaelämäkertamainen elokuva 8 Mile.

Vuosien saatossa räppärin valkaistu siilitukka vaihto väriä tumman ruskeaan.

Maineesta ja mammonsa huolimatta tähti ei suostu luopumaan huppareista ja lippahatuista. Tiukoista sanoituksistakaan hän ei ole luopunut: vuonna 2013 julkaistulla Rap god -kappaleella Eminem uhosi olevansa oikea rap-jumala.

Evelina versioi Eminemin hittiä lokakuussa Tähdet, tähdet -ohjelmassa, katso video alta.

Lue myös:

    Uusimmat