Emil Ruusuvuorelle kova voitto Indian Wellsissä

Suomen Emil Ruusuvuori on voittanut Yhdysvaltojen Kaliforniassa Indian Wellsissä tenniksen miesten kaksinpelissä espanjalaisen Roberto Bautista Agutin 7–6 (7–5), 6–2. Kyseessä oli turnauksen 2. kierroksen ottelu.

ATP-listalla sijalla 59 oleva Ruusuvuori oli kohdannut Bautista Agutin kerran aiemmin ennen perjantain ottelua. Tuolloin ATP-listalla sijalla 27 oleva espanjalainen voitti ottelun.

– Tosi hyvä tennisottelu. Onnistuin toteuttamaan luotua taktiikkaa oikeastaan koko ottelun ajan. Fyysisesti ja mentaalisesti toimi tosi hyvin, mutta totta kai siellä oli asioita parannettavaksi myös, Ruusuvuori kommentoi Tennisliiton tiedotteessa.

Ruusuvuori kohtaa 3. kierroksen ottelussa Alexander Zverevin. Saksalainen Zverev on ATP-listalla sijalla 14. Indian Wellsin turnauksessa Zverev on sijoitettuna 12:nneksi. Zverev ja Ruusuvuori ovat kohdanneet toisensa aiemmin yhden kerran, vuonna 2021. Tuolloin Ruusuvuori voitti Zverevin 2–1 Miamin ATP-turnauksessa.

Indian Wellsin turnauksen nelinpeliin osallistuu Suomen Harri Heliövaara yhdessä brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa. Viidenneksi sijoitettu suomalais-brittiläinen pari kohtaa sijoittamattoman hollantilaisparin Matwe MiddelkoopBotic van de Zandschulpin 1. kierroksen ottelussa.