Emil Larmi torjui JYPin nurin – "Haastavaa kiivetä ylämäkeen, kun jalka lipsuu ja kädet eivät pidä"

Läheltä piti: JYP - Pelicans 2:42
JYP oli vähällä tuhota Emil Larmin nollapelin heti ensimmäisellä minuutilla - kiekko pyöri maaliviivalla, mutta edes videotarkastuksessa sen ei nähty käyneen maalissa.

Lahden Pelicans kukisti jääkiekkoliigan tyvipään JYPin keskiviikkona osumin 3–0. Vierasjoukkueen suurin sankari oli maalivahti Emil Larmi, joka otti kauden viidennen nollapelinsä napaten muhkeat 37 torjuntaa.

– Larmi oli ihan huikea. Pitää olla ylpeä hänen suorituksestaan. Tämä oli kova taistelupeli, ja olemme hyvin tyytyväisiä voitosta, Pelicansin käskyttäjä Tommi Niemelä summasi.

Voittonsa myötä Pelicans nousi sarjataulukossa toiseksi ohi KooKoon. Pelicansille maalinteossa onnistuivat Niklas Nordgren, Antti Tyrväinen ja Aleks Haatanen.

– Keskialueen menetykset aiheuttivat ongelmia. Vielä meillä on paljon tekemistä, että hyökkäyspeli olisi tasapainoisempaa. Ei tämä aina voi kuitenkaan pelkkää rallattelua olla, Niemelä totesi.

JYPille tappio oli neljäs perättäinen. Edelliseen 16 peliin hurrikaanipaidat ovat onnistuneet voittamaan vain kahdesti. Maalinteon tuska on jyväskyläläisjoukkueessa suuri. Keskiviikkona JYP pääsi kokeilemaan seitsemän kertaa ylivoimalla.

– Jos et saa limppua sisään, niin tulos on tuossa. On haastavaa kiivetä kohti ylämäkeä, kun jalka lipsuu ja kädet eivät pidä. Pakko silti uskoa, että parempaa kohti ollaan menossa, JYPin luotsi Jukka Ahvenjärvi pohdiskeli.

– Toisen erän isot virheet maksoivat liikaa. Töitä tehtiin loppuun asti ja intohimo sekä tahtotila paistoi varmasti läpi. Se lämmittää, mutta tulos ei.