EM-kisoissa todettu jo 25 koronatartuntaa – olosuhteet järkyttivät olympiavoittajia: "Shokki"

Käsipallon EM-kisat ovat jo katastrofaalisessa tilassa ennen kuin itse turnaus on alkanut. Torstaina Slovakiassa ja Unkarissa alkavassa turnauksessa oli jo tiistaina todettu 25 koronatartuntaa. Kisojen olosuhteet kummastuttavat ranskalaistähtiä.

Serbian maajoukkue on kärsinyt eniten, sillä on todettu seitsemän tartuntaa pelaajilla ja kuusi taustahenkilöillä. Ranskan joukkueessa on todettu yksi tartunta. Ranskan maajoukkueen supertähti ja kolminkertainen olympiavoittaja Nikola Karabatic järkyttyi kisojen järjestelyistä.

– Yllätyimme ja järkytyimme kisojen ympärillä vallitsevista olosuhteista. Olemme noudattaneet tiukkaa koronaprotokollaa tartuntojen välttämiseksi ja tulemme tänne hotelliin maskittomien vieraiden sekaan. Syömme samassa paikassa kuin muut hotellivieraat, Karabatic kertoi lehdistötilaisuudessa.

Ranskan joukkue eli ennen EM-kisoja tiukassa koronakuplassa kahden viikon ajan. Tokiossa olympiakultaa napannut maalivahti Vincent Gerardin mielestä protokolla on EM-kisoissa paljon löyhempi.

– Kun saavumme ja näemme maskittomia ihmisiä uima-asuissa matkalla altaalle tai jotain vastaavaa, niin se on shokki. Kun kyse on terveysprotokollasta, niin se on lievästi sanottuna erilaista, Gerard totesi.

Ranska kohtaa Kroatian EM-kisojen avausottelussaan torstai-iltana.

Juttua päivitetty 20.00: Lisätty EM-kisojen järjestäjämaat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja