Englannin luotsi hämillään EM-futiksen koronasäännöistä – taustalla positiivisen tapauksen erikoiset seuraukset

Videolla Tulosruudun tuorein EM-katsaus.

Jalkapallon EM-kisoissa Skotlannin keskikenttäpelaaja Billy Gilmour antoi alkulohkon keskellä positiivisen koronanäytteen, minkä myötä hänet vedettiin karanteeniin. Positiivisella näytteellä oli vaikutuksia myös Englantiin, jonka päävalmentaja Gareth Southgate jäi hämilleen. Syy: positiivisen tapauksen erikoiset seuraukset.

Englanti ja Skotlanti kohtasivat jalkapallon EM-kisojen alkulohkossa perjantaina. Hetki tästä ja Skotlannin jalkapallomaajoukkue ilmoitti positiivisesta testituloksesta. Sen antoi Valioliiga-seura Chelsean sopimuspelaaja Billy Gilmour, 20.

Koko Englannin maajoukkue antoi negatiiviset koronanäytteet Gilmourin tartuntatapauksen jäljiltä. Siitä huolimatta Englannin pelaajista Mason Mount ja Ben Chilwell asetettiin karanteeniin, koska he olivat olleet kontaktissa Gilmourin kanssa.

Sen sijaan yksikään Skotlannin joukkueen jäsen ei joutunut karanteeniin.

– Täytyy sanoa, että en ymmärrä näitä sääntöjä yhtään, Englannin päävalmentaja Gareth Southgate ihmetteli ITV:lle.

– He kuitenkin matkustavat yhdessä koneella, busseilla ja niin edelleen, ollen tiiviissä kontaktissa.

– Sitä kautta tämä tilanne on älytön. He (Mount ja Chilwell) viettivät kaksi minuuttia avonaisessa tilassa. Ja nyt kävi näin, Southgate pyöritteli, viitaten siihen, miten Chelsea-pelaajat olivat jutulleet keskenään pelin jälkeen.

Mountin ja Chilwellin pitää olla karanteenissa 28. kesäkuuta saakka.

Lue myös:

    Uusimmat