EM-kisoissa ihastuttaneelle Ruotsin kultapojalle sataa vihapostia – "Tavallaan olen jopa vähän ylpeä itsestäni"

Duplantis: EM-kisat olivat päätavoite, täällä hyppy ei toiminut 2:15

Berliniin EM-kisoissa seiväshypyssä kultaa napanneen 18-vuotiaan Armand Duplantisin hienot esitykset ovat herättäneet myös vihaajien huomion.

Videolla Duplantisin mietteet yleisurheilukauden päätteeksi. (1.9.)

Vihapostit juontavat juurensa Duplantisin maajoukkuevalintaan. Sekä Yhdysvaltojen että Ruotsin kansalaisuuden omaava nuorukainen edustaa maajoukkuetasolla Ruotsia. EM-kisojen menestyksen jälkeen Duplantis on saanut vihapostia maajoukkuevalintansa johdosta.

– Olen saanut paljon vihaa osakseni ja kuulla sellaisia asioita, joita en uskonut ihmisten sanovan. Moni oli vihainen, koska edustin Ruotsia. Luulen, että he ovat amerikkalaisia, mutta en halunnut lukea vihakommentteja, Duplantis kommentoi SVT:lle.

Nuori seiväshyppääjä suhtautuu saamiinsa negatiivisiin viesteihin kuitenkin erittäin kypsästi ja positiivisesti.

– Saat vihakommentteja vain, jos olet hyvä jossain. Muuten kukaan ei välitä. Tavallaan olen jopa vähän ylpeä itsestäni, koska olen nyt siinä pisteessä, että minusta joko pidetään tai minua vihataan.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Duplantis nousi yleisurheilukartalle ryminällä viime kesänä. Ruotsalaistähti pisti oman ennätyksensä komeasti uuteen uskoon voitonjuhliin päättyneessä Berliinin EM-finaalissa, jossa nuorukainen ylitti komeasti 6,05 metriä. EM-kulta on kuitenkin vain pieni askel kohti kovasti itseensä uskovan Duplantisin uratavoitteita.

– Näen itseni olympiavoittajana. Se on jotain, mistä olen unelmoinut kuusivuotiaasta saakka. Euroopan mestaruus oli vain yksi askel kohti urani lopullisia tavoitteita, jotka ovat olympiavoitto ja maailmanennätys, Duplantis kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat