Elon Muskin Neuralink kertoo saaneensa luvan aivosirunsa ihmistestaukseen – tavoitteena suora yhteys ihmisaivojen ja tietokoneiden välille

Neuralink aloittaa ihmiskokeet – Elon Musk sanoo, että aivosirulla voidaan palauttaa kävelykyky neliraajahalvaantuneelle 1:52
Katso, mihin Neuralink on jo kyennyt ja mitä tulevaisuus voi tuoda tullessaan

Miljardööri Elon Muskin yhtiö Neuralink kertoo saaneensa Yhdysvaltain viranomaisilta luvan aloittaa aivosirunsa testaamisen ihmisillä. Neuralinkin aivoimplantin tarkoituksena on mahdollistaa ihmisaivojen ja tietokoneiden välinen suora yhteys.

Teknologiaa on tähän asti testattu apinoilla, joiden kalloihin asennettiin kolikon kokoinen prototyyppilaite. Apinoiden on kerrottu liikuttaneen kursoreita ja pelanneen yksinkertaisia pelejä tietokoneella ajatuksen voimalla.

Elon Muskin mukaan implantin avulla voitaisiin muun muassa helpottaa liikuntarajoitteisten teknologian käyttöä.

– Alkuun pystymme auttamaan sellaista ihmistä, joka ei voi juuri käyttää lihaksiaan, operoimaan puhelintaan nopeammin kuin ihminen, jolla on toimivat kädet, Musk on sanonut Neuralinkistä.

Muskin mukaan teknologian pitkän tähtäimen tavoitteena on varmistaa, ettei ihmisäly jää tekoälyn kehityksen varjoon. Musk on varoittanut tekoälyn kehityksen olevan riski ihmiskunnalle.


Lue myös:

    Uusimmat