Elokuvat, jotka olisi voinut jättää tekemättä

Dirty Dancing -elokuva nähdään valkokankailla kohta uudestaan. Historia osoittaa, että menestyselokuvan uudelleen filmatisointi voi olla virhe. Fox news kokosi yhteen elokuvat, jotka olisi pitänyt jättää tekemättä uudelleen.

Nämä elokuvat olivat joskus hyviä. Elokuvien uudelleen filmatisointi ei sen sijaan onnistunut yhtä hyvin.

Dirty dancing (Kuuma tanssi)

Yksi 1980-luvun suurimmista hittielokuvista Dirty Dancing on päätetty filmatisoida uudestaan. Asialla on High School Musical -elokuvan ohjannut Kenny Ortega, joka kuvailee mahdollisuuttaan ohjata Dirty Dancing "paluuksi kotiin".

Vielä on epäselvää, noudattaako uusi elokuva täysin samaa juonta kuin alkuperäinen filmatisointi. On silti vaikea uskoa, että kukaan yltäisi Patrick Swayzen ja Jennifer Greyn tasolle.

– Dirty Dancing on menestynyt niin pitkään, koska siinä oli niin paljon sydäntä mukana, Swayze kertoi vuonna 2009.

Karate Kid

Alkuperäinen Karate Kid filmatisoitiin vuonna 1984. Viime kesänä teattereihin levisi uusi versio klassikosta. Pääosaa näytteli Will Smithin poika Jaden sekä Jackie Chan. Elokuva ei vakuuttanut samalla tavalla kuin 80-luvun versio.

Alfie

Edes naisten suosikki Jude Law ei pystynyt pelastamaan tätä vuonna 2004 uudelleen filmatisoitua elokuvaa. Alkuperäinen Alfie nähtiin vuonna 1966. Elokuvaa tähditti tuolloin huikea Michael Caine.

Apinoiden planeetta

Apinoiden planeetta filmatisoitiin ensi kerran 1968 Pierre Boullen romaanin pohjalta. Tim Burtonin vuonna 2001 tehty versio ei vakuuttanut. Helena Bonham Carterin tekoapina-asu ja astronautti Mark Wahlberg lähinnä huvittivat. Tänä vuonna elokuvateattereihin saapunut Apinoiden planeetan synty -elokuva vaikuttaa onneksi edeltäjään paremmalta.

Maailman ympäri 80 päivässä

Maailman ympäri 80 päivässä perustuu alun perin kirjaan ja siitä on tehty jopa kolme elokuvaa. Ensimmäinen on vuonna 1919 ohjattu mykkäfilmi ja toinen vuonna 1956 valmistunut Michael Andersonin ohjaustyö. Elokuva voitti viisi Oscaria. Vuonna 2004 ohjattu Frank Coracin versio ei vedä vertoja menestyselokuvalle.

Stepfordin naiset

Novelliin perustuva Stepfordin naiset filmatisoitiin ensimmäisen kerran vuonna 1975. Tuolloin pääosaa näytteli Katharine Ross. Vuonna 2004 samassa roolissa nähtiin Nicole Kidman. Taitava näyttelijä ei pelastanut elokuvaa, joka oli pinnallinen ja puuduttava.

Psyko

Alfred Hitchcockin alkuperäinen Psyko (1960) sai jatkoa vuonna 1998, kun Gus Van Sant ohjasi kuuluisan filmin toistamiseen. Anne Heche ja Vince Vaughn eivät vakuuttaneet rooleissaan.

Luunmurskaajajat

The Longest Yard, suomennettuna Luunmurskaajat, oli vuoden 2005 floppi. Adam Sandler ei vedä vertoja Burt Reynoldsille, joka esitti saman roolin ensimmäisen kerran.

Pinkki pantteri

Peter Stellersin vuonna 1963 valmistunut Pinkki pantteri filmatisoitiin uudestaan vuonna 2006. Elokuva oli kassamenestys, mutta Steve Martinkaan ei pystynyt tekemään elokuvasta oikeasti hauskaa.

MTV3/Helmi

Lähteet: dailymail.co.uk, foxnews.com

Kuvat: Getty Images, Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja