Mainos

Elokuvan laatutuet myönnetty

Elokuvan laatutukea on myönnetty tänä vuonna 12 elokuvalle yhteensä 1,5 miljoonaa markkaa. Laatutukikilpailuun ilmoitettiin yhteensä 62 elokuvaa. Tuen myöntää valtion elokuvataidetoimikunta.

Tanjalotta Räikkä ja Pelon Maantiede

Suurimman tunnustuksen, 200 000 markkaa, sai Auli Mantilan ohjaama ja Blind Spot Pictures Oy:n tuottama Pelon maantiede. Palkintolautakunta luonnehtii Mantilan toista pitkää elokuvaa moderniksi ja tyylitajuiseksi. Se on lautakunnan mielestä kokonaisvaltaisesti ja taitavasti toteutettu teos, joka pureutuu ajankohtaisiin, kipeisiin aiheisiin. Kinotar Oy:n tuottamat Veikko Aaltosen Rakkaudella Maire ja Esa Illin Apinajuttu saivat 150 000 markkaa. Saman suuruisen tunnustuksen sai myös Markku Lehmuskallion ohjaus Seitsemän laulua tundralta, joka on Jörn Donner Production Oy:n tuotantoa.

Elokuvatuotannon laatutuet luovutettiin nyt 28. kerran. Tukea voivat saada kotimaiset elokuvatuottajat mm. tuotannon jatkuvuuden turvaamiseen. Lisäksi voidaan tukea pelkästään ansiokasta elokuvaa. Kulttuuriministeri Suvi Lindén luovutti vuoden 2000 laatutukipalkinnot tänään Espoossa.

Laatutuen saajat

Neljä elokuvaa sai 100 000 markan tunnustukset: Kinottaren tuottama ja Kanerva Cederströmin ohjaama Trans-Siberia, Epidemin sekä Illumen tuottama ja Kiti Luostarisen ohjaama Se oikea - tarinoita rakkaudesta, Solar Filmsin tuotanto Levottomat, jonka on ohjannut Aku Louhimies sekä Kinottaren Pikkusisar, jonka on ohjannut Taru Mäkelä. Kinotauruksen Pakkaus, ohjaaja Juha Koiranen ja Dada-Filmin Pieni Pyhiinvaellus, ohjaaja Heikki Kujanpää saivat molemmat 75 000 markkaa. 50 000 markkaa luovutettiin Klaus Härön ohjaamalle Kinoproductionin Nattflyktille, Visa Koiso-Anttilan ohjaamalle Millennium Filmin tuottamalle elokuvalle Insha Allah - Jos jumala suo, Kroma Productionin tuotannolle 52 km Kuhmosta mehtään, jonka on ohjannut Kaija Juurikkala sekä Sputnikin elokuvalle Kovat Miehet, jonka on ohjannut Maarit Lalli. Mika Taanilan ja Kinottaren Robocop 99, Ilpo Pohjolan ja Kristallisilmän Routemaster, Eija-Liisa Ahtilan ja Kristallisilmän Lohdutusseremonia sekä Gnufilmsin Lyhyt elokuva Helsingistä, jossa on lukuisia ohjaajia, saivat kaikki 25 000 markkaa laatutukea.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.