Ellen Jokikunnas harvinaisessa yhteiskuvassa aviomiehensä kanssa – kuvaan liittyy henkilökohtainen tarina

2:47
Ellen Jokikunnas kertoo tulevasta perheenlisäyksestä MTV Uutisille.

Ellen Jokikunnas julkaisi Instagramissa vuosien takaisen kuvan. 

Juontaja Ellen Jokikunnas on puhunut avoimesti julkisuudessa lapsettomuudestaan ja siitä, kuinka hän kävi vuosia lapsettomuushoidossa tuloksetta.

Kaksi vuotta sitten hän sai aviomiehensä Jarin kanssa tietää, että heidät on hyväksytty adoptiojonoon. Jokikunnas julkaisi Instagram-tilillään kuvan siitä hetkestä, kun adoptioprosessi oli saanut tuulta alleen. Kuvanottohetkellä pariskunta ei kuitenkaan vielä tiennyt ilouutisesta.

Kuvassa pariskunta poseeraa kaulakkain kameralle. Kyseessä on harvinainen otos, sillä Jokikunnas ei juurikaan ole julkaissut yhteiskuvia miehensä kanssa sosiaalisessa mediassa. 

– Kaksi vuotta sitten tänään hymyilimme reissussa autuaan tietämättöminä siitä, että samaan aikaan meidät oli juuri hyväksytty adoptiojonoon. Toki jo 3 vuotta 4kk kokonaisuudessaan adoptioprosessia takana. Ja tuon ihanan, hullun ja hauskan miehen kanssa olemme kulkeneet yhteistä matkaa kohta 11 vuotta, Jokikunnas kirjoittaa kuvansa yhteyteen.

44-vuotias Jokikunnas on kertonut aloittaneensa hedelmöityshoidot 30-vuotiaana. Hän kertoi kaksi vuotta sitten Anna-lehden haastattelussa, että syy lapsen saamisen hankaluuteen ei koskaan täysin selvinnyt.

– Minulla todettiin molempien munanjohtimien tukos. Umpisuoleni leikattiin, kun olin teini-ikäinen, ja munatorveni ovat saattaneet vaurioitua leikkauksen yhteydessä. Mutta se voi olla synnynnäistäkin. Syytä ei varmuudella voi tietää, hän totesi. 

Jokikunnas tapasi aviomiehensä Jarin vuonna 2010. Koeputkihedelmöityshoidot aloitettiin jo samana vuonna. Jokikunnaksen mukaan lapsettomuuskriisi on lähentänyt pariskuntaa.

– Päätimme alusta lähtien selviytyä tästä yhdessä. Olemme kannatelleet toisiamme ja puhuneet kaikesta. Surreet yhdessä.

Lapsettomuushoidot kestivät lopulta kuusi ja puoli vuotta. Jokikunnas arvioi, että rahaa hoitoihin kului noin 30 000 euroa. Pariskunta päätti lopettaa hoidot ja odottaa nyt adoptiolasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja