Ella Junnila selvitti tiensä EM-finaaliin kosteista olosuhteista huolimatta: "Ne olivat sellaisia voima- ja tahtohyppyjä"

Suomalaiset aloittivat Gävlen yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailujen toisen kisapäivän mallikkaasti. Suomalaisurheilijoiden kohdalla nähtiin runsaasti finaali- tai jatkopaikkoja. Yksi seuratuimmista nimistä, korkeushyppääjä Ella Junnila eteni korkeuden finaaliin.

Korkeuden karsinta käytiin vaikeissa ja kosteissa olosuhteissa. Junnila ylitti 12 muun hyppääjän kanssa tuloksen 178 ja eteni loppukilpailuun.

– Olin hyvin valmistautunut vesisateeseen, mutta sitähän se tarkoitti, että kun ensimmäisen kerran tuli märälle patjalle, oli märkä koko ajan. Tuo rata on minulle vähän pehmeä. Siksi nuo hypyt olivat sellaisia voima- ja tahtohyppyjä, lyhyellä vauhdilla hypännyt Junnila sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

– Karsinnan selvittäminen ei heti tuonut mitään hyviä viboja, kun piti keskittyä niin paljon hyppäämiseen, mutta ehkä sitten kun on käynyt suihkussa ja vaihtanut kuivat vaatteet, Junnila jatkoi.

Elina Kakko teki kolme yritystä aloituskorkeudestaan 168, mutta ei onnistunut ylittämään sitä. Korkeuden loppukilpailu käydään lauantaina.

Myös miesten moukarissa nähtiin hienosti suomalaisonnistumisia, sillä kaikki kolme heittäjää etenivät loppukilpailuun. Aaron Kangas oli karsinnan kokonaistuloksien kolmas 70,87 metrin heitolla.

– Sade tuo varovaisuutta tekemiseen, vaikkei se moukarinheitossa niin paljon vaikuta. Aluksi heittäminen oli liiankin rentoa. Viimeisellä tein sitten sellaisen hyvän perusheiton, Kangas sanoi.

Roope Auvinen oli karsinnan 11. tuloksella 67,26 ja Aleksi Jaakkola 12. 67,03 metrin heitollaan.

Muissa suomalaislajeissa Eveliina Rouvali työnsi kuulantyönnön karsinnassa tuloksen 15,52 ja eteni finaaliin. Hän oli karsinnan yhdeksäs. Viivi Lehikoinen aitoi 400 metrin aitajuoksussa välieriin ollen kahdeksanneksi nopein. Hän aitoi ajan 58,85. Markus Teijula ei päässyt 800 metrin alkuerästä loppukilpailuun. Hän oli oman eränsä kuudes ajalla 1.50,53. Finaaliin olisi vaadittu 1.50:n alitus.

Lue myös:

    Uusimmat