Elinkeinoministeri Lintilä tyrmää venäläisten turistiviisumit: "Suomen raja on tällä hetkellä eräänlainen porsaanreikä"

Elinkeinoministeri Mika Lintilän mielestä päätös lopettaa viisumien myöntäminen venäläisille tulisi tehdä koko Schengen-alueen kesken. Venäläisten turistimatkat Suomeen ovat hänen mielestään Venäjä-pakotteiden henkeä ja moraalia vastaan.

Suomessa on virinnyt vilkas keskustelu venäläisille myönnetyistä turistiviisumeista samaan aikaan, kun Venäjä käy veristä hyökkäyssotaa Ukrainassa. Raja avautui, kun koronarajoituksista luovuttiin kesäkuun lopussa. Heinäkuun aikana yli 10 000 venäläistä on saanut viisumin Suomeen.

Pääministerin sijainen, peruspalveluministeri Aki Linden (sd.), on todennut, että että asia tulee selvittää mahdollisimman pian.

Turismista vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) sanoo suhtautuvansa erittäin kriittisesti venäläisille myönnettyihin viisumeihin.

– Tilanne, jossa hyökkäyssodan aloittaneesta maasta tullaan lomailemaan Suomeen ja tietyllä tavalla kiertämään pakotteita, niin kyllä Suomen raja on tällä hetkellä eräänlainen porsaanreikä koko Schengen-alueelle, kommentoi Lintilä MTV Uutisille.

Lintilän mielestä päätös lopettaa viisumien myöntäminen venäläisille pitäisi kuitenkin tehdä yhteisesti koko Schengen-alueen voimin. Oman kansallisen päätöksen Suomi voisi ministerin mukaan tehdä tarvittaessa nopeallakin aikataululla.

Yhtenäisyyttä tarvitaan, sillä muuten Suomeen voisi tulla jonkin toisen Schengen-maan kautta.

– Suomi on kuitenkin tällä hetkellä se reitti, jota kautta venäläiset liikkuvat muualle maailmaan. Se ei ole välttämättä Venäjää vastaan asetettujen pakotteiden hengen ja moraalin mukaista. Tässä meillä on ilman muuta heikko kohta, Lintilä toteaa.

Pääministerin sijaisen Aki Lindénin mukaan turistiviisumien kohtalo tulee selvittää mahdollisimman nopeasti. Katso haastattelu videolta alla:

3:06

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja