Eleet, jotka hämmentävät koiraasi

Lähetätkö epähuomioissasi viestejä, jotka saavat koirasi hämmennyksiin? Opi tunnistamaan merkit, jotka voivat aiheuttaa koiratoverissasi hämmennystä.

Monet tietoiset tai alitajuiset eleet saattavat hämmentää ihmisen parasta ystävää eli koiraa, vinkkaa verkkosivusto petsugar.com. Näillä vinkeillä opit viestimään niin, ettei koirasi joudu ihmettelemään, mitä oikein yrität sanoa.

Kotona ärjyminen

Huudatko puhelimessa perheenjäsenelle tai ystävällesi, kun olet yksin kotona? Koira ei ymmärrä, että puhut jollekin muulle; se on yksin kanssasi kotona, joten sinun täytyy äristä sille.

Puhelimessa kiihtyvän koiranomistajan tulisi muistaa, että varsinkin koiranpentu voi hämmentyä vihaisista sanoista ja luulla toimivansa väärin, vaikkei tekisi mitään. Siirry siis pihalle tai parvekkeelle purkamaan kiukkusi.

Ruokapöytäkäytös

Jos hellit koiraasi makupaloilla tai nostat hauvan syliisi ruokailun aikana, se alkaa pian yhdistää ruoka-ajat herkkuihin. Tämä voi johtaa siihen, että koira alkaa kerjätä.

Älä siis nosta koiraa syliisi ruokapöydän ääressä – tämä ei ole kohteliasta myöskään pöytäseuraasi kohtaan. Helli ja ylistä lemmikkiäsi mieluummin kaukana ruokapöydästä, jotta se ymmärtää, että riehakkaat leikit on syytä hoitaa silloin, kun ihmislauma ei ruokaile.

Osoittelu ja viuhtominen

Puhutko innokkaasti käsilläsi? Koirasi saattaa mennä pyörälle päästään käsiesi viuhtoessa. Koirat ymmärtävät eleitä, mutta jos huidot jatkuvasti ympäriinsä, se ei ymmärrä, mitä siltä oikein vaaditaan. Älä siis puhu koiralle sekavalla elekielellä: pidä käyttämäsi liikkeet yhdenmukaisina.

Lähdön aika

Älä tee lähdöstäsi suurta numeroa juosten tai surkutellen, vaan pidä sitä oman käytöksesi kautta luonnollisena asiana. Ovelle juokseminen innostaa koiraa jahtaamaan sinua, ja ikävään taipuvainen koira saattaa alkaa oireilla, jos hoidat lähtörutiinisi joka kerta samalla tavalla.

Pidä poistumiset rauhallisina. Jos koirasi vasta treenaa yksinoloa, vaihtele suorittamiesi lähtövalmisteluiden järjestystä, ja toisinaan tee ne lähtemättä ollenkaan. Näin ulosmenosta ei tule valtavaa tapahtumaa.

Herkkupala

Ojennat herkullista pitsanpalaa vain kiskaistaksesi sen pois? Hauvaasi ei varmastikaan naurata. Älä kiusaa koiraasi ruoalla, tai vitsaile sen kustannuksella. Eläin olettaa, että saa palkinnon, jos se esimerkiksi istuu nätisti.

Älä siis huiputa parasta ystävääsi ojentamalla sille herkkupalaa, jota se ei kuitenkaan saa maistaa.

Ole järkkymätön

Jos sääntösi eivät pidä nyt, ne eivät pidä huomennakaan. Koira ei ymmärrä, että jokin on sallittua "toisinaan"; sille on olemassa vain nykyhetki. Jos esimerkiksi koira ei saa loikoilla sohvalla, ei poikkeuksia saa tehdä tulevaisuudessakaan. "Vain tämän kerran" ei tulisi päästä suustasi.

Vaikka olisit täysin uppoutunut omiin askareisiisi, muista aina korjata koiran käytöstä, jos se rikkoo sääntöjä. Pidä järkähtämätön linja kurin kanssa – muuten koira tulkitsee, ettei säännöillä ole merkitystä.

Lisää apuja koiraperheen elämään:


AVA

Lähde: Petsugar.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja