"Elämme Suomen maakaasun 50-vuotisen historian mielenkiintoisinta aikaa" – suomalainen Gasum saa kilpailijan: Virolainen energiayhtiö Elenger saapuu markkinoille vuoden vaihteessa

Suomen valtion omistamalle kaasuyhtiö Gasumille on tulossa kilpailija. Virolainen energiayhtiö Elenger kertoo tulevansa Suomen maakaasumarkkinoille, kun kaasun jakeluverkko avautuu kilpailulle vuoden vaihteessa.

Samassa yhteydessä otetaan käyttöön Suomen ja Viron välinen Balticconnector-kaasuputki. Tähän mennessä Suomeen on ollut kaasuputkiyhteys ainoastaan Venäjältä. Putkeen on toimittanut kaasun venäläinen Gazprom.

– Elämme Suomen maakaasun lähes 50-vuotisen historian kenties mielenkiintoisinta aikaa. Toimijoiden määrän kasvaessa markkinalla kaasun hinnoittelumallit tulevat uudistumaan ja matalampi hintataso hyödyttää myös kaasun käyttäjiä, sanoo Elengerin suomalaisen tytäryhtiön toimitusjohtaja Jarko Alanko.

Osaksi Baltian kaasumarkkinaa

Balticconnector -kaasuputken valmistuttua Suomi liittyy osaksi Baltian kaasumarkkinaa. Elenger on Baltian suurimpiin kuuluva energiayhtiö. Virossa se tunnetaan nimellä Eesti Gaas.

– Meillä on jo kokemusta markkinan avautumisesta Latviassa ja Virossa, mikä antaa meillä hyvät edellytykset onnistua myös Suomessa, Alanko kertoo.

Suomen kaasumarkkinat eivät kuitenkaan ole olleet täysin monopolisoituneita, vaikka jakeluverkko on Gasumin käsissä. Suomen satamiin tuodaan laivoilla nesteytettyä maakaasua. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja