"Eläminen ja oppiminen": Se on koulussa parasta, ainakin jos kokeneilta tokaluokkalaisilta kysyy – näin ekaluokkalaisten koulutaival alkoi

Koulunsa aloittaneet ekaluokkalaiset saivat keltaiset lippikset – lapset kertovat, mikä koulussa on parasta 2:01
Ekaluokkalaiset saivat ensimmäisenä koulupäivänään keltaiset lippikset. Kokkolalaiskoulun kokeneet kakkosluokkalaiset saivat puolestaan kertoa, mikä koulussa on parasta

Peruskoululaisten syyslukukausi alkoi osassa maata jo tänään, ja huomenna suurin osa pääsee aloittamaan koulutiensä. Koulunkäyntinsä aloittaa tänä syksynä noin 55 000 lasta.

Kokkolassa Hollihaan koulussa alakoululaisilla oli tunnelma katossa. Päähän iskettiin keltaiset lippikset, joiden tarkoitus on turvata koulutietä.

– Hyvältä tuntuu, huudahti ekaluokkalainen Andreas Alakärppä.

Jännittääkö enää?

– Ei!

Konkari, tokaluokkalainen Meri Kallio osasi jo kertoa, mikä koulussa on erityisen mukavaa.

– No matikka ja semmoinen niinku rauhoittuminen että on hiljaista siellä luokassa kun ruokatunnilla on aika paljon metaskaa.

Kielikylpyyn tulevat oppilaat saavat heti opetusta englanniksi tai ruotsiksi, mutta opettajalle juuri ekaluokkalaisuus on se huomiota vaativa erityispiirre.

– No heitä pitää käsitellä minun mielestäni lempeästi ja samalla hyvin tiukasti niin että he oppii heti ymmärtämään mitä me lähdetään yhdessä harjoittelemaan. Esimerkiksi mun luokka on tänään harjoitellut todella hiljaista käytävässä seisomista ja kävelemistä ja sitten on kovasti kehua ja peukkuja pystyssä, ekaluokkalaisten opettaja Ilona Leimu kertaa.

Tokaluokkalainen Alvari Svart osoitti suorastaan filosofisia kykyjä vastauksessaan kysymykseen, mikä koulussa on parasta.

– Eläminen ja oppiminen.

Lue myös:

    Uusimmat