Elämäntapamuutoksen tehnyt Oprah Winfrey myöntää käyttävänsä laihdutuslääkettä – puhui aiemmin täysin päinvastaista

Laihdutuslääke Ozempicista on kasvanut maailmanlaajuinen puheenaihe. Millaisesta lääkkeestä on kyse ja kenelle se sopii? 9:36
Katso myös: Toimiiko laihdutuslääke kaikkien kohdalla ja mitä ylilääkäri Kirsi Pietiläinen ajattelee Hollywoodin Ozempic-huumasta? Katso koko haastattelu artikkelin yllä olevalta videolta!

Oprah Winfrey kertoo käyttävänsä laihdutuslääkettä "työkaluna painon jojoilun hallintaan".

Yhdysvaltalainen tv-juontaja Oprah Winfrey myöntää People-lehden tuoreessa haastattelussa käyttävänsä laihdutuslääkettä. Juontaja puhui haastattelussa elämäntaparemontistaan ja kertoi, että laihdutuslääke, jonka nimeä hän ei paljastanut, on auttanut häntä "tuntemaan olonsa hyväksi sisältä ja ulkoa".

– Käytän sitä nykyisin silloin, kun tunnen tarvitsevani sitä, työkaluna painon jojoilun hallintaan, Winfrey kertoi Peoplelle.

Winfrey on puhunut vuosikymmenien ajan julkisuudessa kamppailustaan painonsa kanssa, ja hänen kroppaansa on ruodittu myös muiden tahojen toimesta julkisesti. Hän kuvaili Peoplelle, että hänen pilkkaamisensa oli julkista hupia koko 25:n vuoden ajan, kun hän juonsi The Oprah Winfrey Show -keskusteluohjelmaa.

– Minua on syytetty ja hävetty, ja minä syytin ja häpesin itseäni, hän kertoi Peoplelle.

– Se, että minun elinaikanani on olemassa lääketieteellisesti hyväksytty lääke painonhallintaan ja terveenä pysymiseen tuntuu helpotukselta, lunastukselta, lahjalta, eikä joltakin sellaiselta, jonka taakse pitäisi piiloutua ja jonka vuoksi joutua taas pilkatuksi, hän sanoi.

Winfrey ei kertomansa mukaan ole nojannut painonpudotuksessa vain laihdutuslääkkeeseen, vaan on panostanut muun muassa urheiluun sekä terveellisiin ruokailutottumuksiin. Hän kuvailee olevansa fyysisesti ja psyykkisesti elämänsä kunnossa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Winfrey myönsi aiemmin harkinneensa Ozempic-lääkkeen käyttämistä osana elämäntapamuutostaan. Kyseessä on lääke, jonka virallinen käyttötapa Suomessa on diabeteksen hoito, mutta viime vuosina on myös oivallettu sen valtava potentiaali laihdutuslääkkeenä. 

Ozempicin suosio räjähti aiemmin erityisesti Yhdysvalloissa, missä sen käyttö ei rajoitu vain ylipainosta kärsiviin ihmisiin, vaan sen käyttäjäkuntaan huhutaan kuuluvan myös lukuisia Hollywood-tähtiä.

Winfrey haastatteli keskusteluohjelmassaan lihavuusasiantuntijaa syksyllä ja kertoi harkinneensa lääkkeen käyttämistä, mutta oli lopulta päättänyt olla ottamatta sitä. 

– Emmekö me voisi olla vain suvaitsevaisempia siitä millaisessa vartalossa valitsemme olla? Olin samoihin aikoihin polvileikkauksessa, kun kuulin ensimmäisiä kertoja laihdutuslääkkeestä. Ajattelin, että minun täytyy tehdä tämä itse. Jos otan lääkkeen, se on helppo tie ulos, Winfrey sanoi tuolloin. 

Lue myös:

    Uusimmat