Mainos

Elämän vaikein päätös – äiti kuoli pelastaakseen syntymättömän lapsensa hengen

Toista lastaan odottava äiti ei aikaillut joutuessaan valitsemaan, pelastaisiko hän oman vai lapsensa hengen. 

Oli marraskuu, vuosi 2014. Sen piti olla tavallinen toimenpide, kunnes 34-vuotiaan Karisa Bugalin keisarileikkaus sai yllättävän käänteen. Lääkärit havaitsivat coloradolaisäidin kärsivän erittäin harvinaisesta komplikaatiosta. 

Bugalilla havaittiin vakava lapsivesiembolia, jossa lapsivettä ja sen sisältämiä hiukkasia oli päässyt äidin verenkiertoon. Tämä voi johtaa sydänpysähdykseen, verenkierron häiriöihin ja jopa kuolemaan.

Juuri kun lääkäri Kelly Gerow havaitsi toista lastaan odottavan äidin vakavan tilan, hän huomasi naisen syntymättömän pojan sykkeen heikkenevän. Myös vauvan elämä oli vaarassa. Äiti joutui nopeasti vaikean tilanteen eteen, kun hänen tuli valita kahden vaihtoehdon väliltä. Toinen pelastaisi lapsen, toinen hänen henkensä.

Äiti teki sen, mikä hänen oletettiin tekevän 

Lääkärit antoivat äidille kaksi vaihtoehtoa. Nukutuksessa tehtävä keisarileikkaus voisi pelastaa vauvan ja tappaa hänet. Hereillä tehtävä keisarinleikkaus voisi puolestaan pelastaa hänet, mutta tappaa lapsen.

Bugal teki päätöksen nopeasti. Hän valitsi nukutuksen, mikä jäi samalla myös hänen elämänsä viimeiseksi päätökseksi.

Leikkauksen jälkeen äiti heräsi ja kysyi, kuinka paljon hänen pieni Declan-vauvansa painoi. Kysymyksen esitettyään hän nukkui pois. Surun murtama aviomies pohtii tulevaisuutta kahden lapsen yksinhuoltajana. 

– Kuinka selitän hänelle, että hänen äitinsä oli menehtynyt synnytyksessä? Ajattelen sitä koko ajan.

Äiti teki äärimmäisen uhrauksen poikansa puolesta. Vaikka Declan ei koskaan pääse näkemään äitiään, hän saa toivottavasti tietää, kuinka suuri sankari hänen äitinsä oli. Bugal asteli sairaalaan äitinä, ja teki, mitä hänen oletettiin tekevän.

Myös tämä nainen teki uskomattoman epäitsekkään teon. 

1:03

Lähteet: Littlethings, Today 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.