"Elämä on kamalan vaikeaa" ja muut asiat, joita sinun täytyy lakata hokemasta itsellesi

Elämä on vaikeaa, muilla on helpompaa, en pysty siihen. Masennatko itseäsi sanoillasi?

Uskotko sinä näihin väitteisiin elämästä? Collective-evolution.com listasi asiat, joita itselleen ei saisi sanoa.

Elämä on vaikeaa

Elämässä on vaikeita hetkiä, jopa vaikeita vuosia. Elämä ei kuitenkaan vakiona ole pelkkää vaikeutta. Elämää voikin ajatella vuoristoratana: jos odotat, että rata on täynnä jyrkkiä alamäkiä, alat jännittää jo etukäteen – turhaan.

Muista tarkastella jokaista hetkeä ja hengähtää ennen kuin päätät, onko kyseinen hetki haaste, vai ajatteletko vain vanhasta tottumuksesta niin.

Muilla on helpompaa kuin minulla

Kaikki vertailevat – kukaan ei vain halua myöntää sitä. Tarkkailemme muiden elämiä ja vertaamme omaa elämäämme siihen, miten uskomme muiden elävän. Uskomus ei kuitenkaan ole tiedon väärti: ethän sinä näe, miten menestyneeltä vaikuttava kaverisi käyttäytyy kotosalla!

Muut eivät voi täysin ymmärtää kokemuksiasi, koska he eivät ole kokeneet niitä – samaan tapaan sinä et voi täysin ymmärtää muiden elämää.

Muut ajattelevat, että olen…

Uskot muiden tuomitsevan sinua ja ajattelevan, että olet tällainen tai tuollainen. Kaikilla on kuitenkin liian kiire ajatella, mitä heistä itsestään ajatellaan. Entä oletko tullut ajatelleeksi, että muut ihailevat ja kunnoittavat sinua?

Lakkaa miellyttämästä kaikkia ja esittämästä "turvallista" versiota itsestäsi – teeskenteleminen vie energiaa.

Onnistumiseni oli pelkkää tuuria

Jos elämässäsi tapahtuukin jotakin hyvää, ajattelet heti, että sinulla kävi tuuri – eihän sinulle muuten voi sattua mitään mukavaa! Kurja ja ankea elämä antoi sinulle vahingossa yhden armopalan!

Sinulla on suurempi rooli elämässäsi kuin uskotkaan. Hyväksy hyvät kokemukset, ota niistä kunnia ja käytä niitä motivaattorina. Lakkaa syyttämästä muita.

Teen tämän huomenna

Ennen pääsiäistä ei kannata luopua suklaasta. Ennen lomaa ei kannata aloittaa kuntoilua. Ehdin kyllä alkaa kirjoittaa ensi vuonna. Kaikki elämässäsi muuttuu siis huomenna – ei nyt, vaan tulevaisuudessa.

Ota vastuu elämästäsi tänään. Jos haluat saavuttaa jotakin, pääset tavoitteeseesi vain aloittamalla prosessin. Tänään.

Vain kumppanini rinnalla olen kokonainen

Parisuhde on ihana asia, mutta se ei määritele sinua. Sinä määrittelet itsesi. Luot itsellesi ahdistusta ja riittämättömyyden tunnetta, jos sinkkuna haikailet parisuhdetta, joka viimein tekisi elämästäsi täydellisen ja oikeanlaisen.

Ihmissuhde on yksi osa ihmisyyttä ja elämää, ei sen perusta, jolle kaikki rakentuu.

En voi vaikuttaa mihinkään, olen vain yksi ihminen

Ei minun kierrättämiselläni ole väliä, muut kuitenkin saastuttavat! En minä voi poistaa yksinäisyyttä maailmasta, olen vain yksi ihminen!

Jokainen haluaa muuttaa maailmaa, mutta samalla vähättelemme omaa panostamme. Kuitenkin kaikki se ihanuus ja kehitys, jota näet joka päivä, alkoi yhden ihmisen ideasta: hän keksi tai toteutti itseään, ja muut halusivat mukaan. Mietipä sitä!

En koskaan pääse yli asiasta X

Elämässä voi tulla vastaan kokemuksia, joita et toivoisi edes vihamiehellesi. Usein kuitenkin otamme yhden ihmisen yksittäisen teon ja alamme soveltaa sitä koko elämäämme: yksi nainen petti, kaikki naiset ovat pettureita! Minua kiusattiin, olen siis ikuisesti viallinen ja kaikki vihaavat minua!

Vaikeisiin kokemuksiin on tarjolla ammattiapua, niiden kanssa voi oppia elämään ja niistä voi oppia. Ikäväkin kokemus voi olla pelkkä kokemus: jos yksi myyjä huijasi rahasi, se ei tarkoita, että kaikki myyjät ovat pahoja.

Tämä nyt vain kuuluu tehdä näin

Saatko hepulin, jos jouluaterialla ei ole rosollia? Täytyykö syntymäpäivillä olla kotitekoinen, täydellinen kermakakku, muuten olet huono äiti?

Joskus puolistamme perinteitä vain siksi, että "näin kuuluu tehdä". Traditiot ovat ihania ja nostalgisia, mutta osa perinteistä voi rajoittaa elämää.

Katso elämääsi ja oppimiasi asioita. Ajatteletko todella näin? Onko perinne sellainen, jonka ylläpitäminen tekee hyvää ja ilostuttaa?

Olen syntynyt tällaiseksi

Tätä ajatusmallia käytetään sekä häpeän että ylpeyden merkkinä. Olen vain syntynyt luovana ja taiteellisena! Olen vain syntynyt laiskana, enkä ole edes akrobaattinen, ei kannata edes yrittää!

Elämää ei kuitenkaan kannata ajatella kokemiesi asioiden summana: elä hetkessä ja usko, että voit kehittyä. Vaikka olisit pessimisti, voit opetella optimismia.

 

Lue myös:

    Uusimmat