Eläkepäivät odottavat – Britannian prinssi Philipillä, 96, viimeinen virallinen tehtävä

Britannian prinssi Philip, Edinburghin herttua, ottaa tänään vastaan merijalkaväen paraatin Buckinghamin palatsin edustalla viimeisenä edustustehtävänään.

96-vuotias prinssi Philip ilmoitti keväällä luopuvansa virallisista edustustehtävistä tänä vuonna. Hovin mukaan prinssi saattaa silti tulevaisuudessakin esiintyä vielä silloin tällöin puolisonsa kuningatar Elisabetin, 91, rinnalla.

Prinssi joutui kesäkuussa kahdeksi yöksi sairaalaan, mutta hänen kerrotaan olevan hyvässä kunnossa ikäisekseen. Prinssin terveydentila ei kuitenkaan ollut eläköitymispäätöksen taustalla, BBC:n hovitoimittaja sanoi sen jälkeen, kun eläkepäätös oli julkistettu toukokuun alussa. Prinssin kerrottiin tuolloin pohtineen eläköitymistä jo usean kuukauden ajan.

Philip on joko suojelija, puheenjohtaja tai jäsen yli 780 järjestössä ja hän jatkaa sitoumuksiaan niiden kanssa.

Kuningatar puolisoineen on vähentänyt viime vuosina edustusvelvollisuuksiaan ja tehnyt tilaa prinssi Charlesille ja prinssi Williamille.

Prinssi Philipillä oli viime vuonna edustustehtäviä 110 päivänä, kertoo BBC. Britannian hovin mukaan Philipillä on ollut 22 219 omaa edustustehtävää sitten vuoden 1952.

Prinssi Philip ja Elisabet ovat olleet naimisissa 70 vuotta.

Juttua korjattu klo 18.19. Philipillä on ollut 22 219 omaa edustustehtävää, ei 22 191.

Lue myös:

    Uusimmat