Eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja varoitti somessa koiravarkauksista, moni omistaja hieraisi silmiään – poliisin tiedossa ei yhtäkään tapausta

Moni koiranomistaja hieraisi silmiään, kun Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry:n puheenjohtaja Hannele Luukkainen julkaisi sunnuntaina Facebook-päivityksen ulkomaisten tekemistä koiravarkauksista pääkaupunkiseudulla.

– Syy siihen, miksi tein päivityksen on se, että olen nähnyt Facebookissa useampia päivityksiä asiasta. Tähän on pakko reagoida ja tällaiseen täytyy saada loppu.

Ei poliisin tiedossa

Luukkaisen päivitys on herättänyt pelkoa koirien omistajissa ja kiivasta keskustelua siitä, missä päin Suomea koiravarkauksia tapahtuu. Myös mahdollisten varkauksien ja varkausyritysten lukumääriä on puitu.

Helsingin poliisilaitokselta kerrottiin MTV Uutisille, ettei koiravarkauksista ole tehty rikosilmoituksia Helsingissä, Espoossa tai Vantaalla.

Luukkainen sen sijaan kutsuu tilannetta ilmiöksi.

– Siellä [päivityksessä] on noin kymmenkunta tarinaa, jossa koiranomistajat kertovat siitä, kuinka koira on yritetty varastaa. Tämä ilmiö ei katoa sillä, että sen olemassaolo kielletään.

Uhkailua, ei varkautta

Luukkainen kirjoittaa Facebook-päivityksessään, että koiria olisi varastettu ulkoilutuksen yhteydessä. Hän kuitenkin toteaa MTV Uutisille, ettei hänen tiedossaan ole varsinaista varkaustapausta.

Luukkainen kertoo, että eräässä tapauksessa tuntematon henkilö oli tarttunut koiran hihnaan kiinni viedäkseen koiran omistajalta, mutta päästänyt irti omistajan varoitettua, että koira on sirutettu.

Luukkainen on saanut tapauksista tietoa lemmikkieläinpalstoilta, somesta ja tuntemiltaan ihmisiltä. Hän uskoo kertomusten olevan totta, vaikka poliisi ei näistä ole kuullut.

– En voisi ymmärtää, että ihmiset puhuisivat palturia omista koiristaan.

Kehottaa tekemään rikosilmoituksen

Luukkainen pohtii sitä, miksi ihmiset eivät tee rikosilmoitusta uhkaavista tilanteista.

– Ihmiset ovat ajatelleet, että koira pitäisi varastaa, ennen kuin voi tehdä rikosilmoituksen.

Hän on keskustellut asiasta henkilöiden kanssa, jotka ovat joutuneet uhkaavaan tilanteeseen.

– Eräs sanoi, että häntä pelottaa. Hän ei halua kohdata enää niitä uhkaavia miehiä, jotka hänen luokseen tulivat.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja