Eläinsuojelukeskus julkaisi erikoisen ilmoituksen: Julmalta kohtalolta pelastetut porsaat etsivät seuraa tositarkoituksella!

Eläinsuojelukeskus julkaisi erikoisen ilmoituksen: pelastetut porsaat tarvitsevat halikumppaneita! 1:49
Videolla tutustutaan farmin haleja kaipaaviin sikoihin.

Yhdysvaltalainen maatalouseläinten suojelukeskus Etelä-Carolinassa etsii sadalle äskettäin pelastetulle sialle seuralaisia netin välityksellä.

Cotton Branch Farm on maatalouseläimien suojelemiseksi perustettu eläinsuojelukeskus. Farmi tarjoaa suojan hylätyille, kaltoinkohdelluille ja seniorituotantoeläimille.

Suuri osa tilan eläimistä adoptoidaan lopulta rakastaviin koteihin, mutta vanhimmat ja eritystarpeita vaativat eläimet yleensä jäävät Cotton Branch Farmin suojiin loppuelämäkseen.

Äskettäin tila pelasti satakunta saparoveikkoa Kentuckysta. Porsaat olivat olleet osa yli 550 sian populaatiota, jotka olivat eläneet surkeissa oloissa.

Siat löytyivät hamstraajan tiluksilta ja valtaosa niistä oli aliravittuja, eivätkä ne olleet tottuneet ihmisen läsnäoloon. Jos sikoja ei olisi pelastettu, olisi ne täytynyt lopettaa. 400 noista sioista on onneksi jo löytänyt loppuelämän kotinsa, mutta sata odottaa edelleen Cotton Branch Farmilla adoptiota.

Koska eläimet ovat eläneet suuressa joukossa, niiden sosiaalisissa taidoissa on kehittämisen varaa.

Suojelukeskuksen henkilökunta huomasi, että ihmisten läsnäolo ja kosketus auttoi eläimiä. Jotta porsaille voidaan joskus tulevaisuudella etsiä loppuelämän kodit, täytyy ne opettaa hyville tavoille.

– Yritimme keksiä keinoja, miten voisimme opettaa sosiaalisia taitoja näille kaikille, farmin toiminnanjohtaja Joshua Carpenter Costner kertoo tilanteesta.

Ilmoitus levisi nopeasti

Oli selvää, että siat tarvitsivat vapaaehtoistyöntekijöiden apua. Työntekijät jalkautuivat Facebookiin ja julkaisivat erikoisen työpaikkailmoituksen. Farmi etsii nyt possujen halitiimiin vapaaehtoisia avustajia.

– Puhelimemme, sähköpostimme ja sosiaalisen median kanavat ovat täyttyneet viesteistä, Carpenter Costner kertoo.

Possujen halitiimiin pääseminen ei sinänsä vaadi paljoa, vain 18 vuoden ikää. Vapaaehtoistyö ei vaadi erillistä koulutusta, mutta toiveena on, että possujen seuraneidit osaisivat keskustella sikojen kanssa, rapsuttaa masuja ja mahdollisesti syöttää herkkupaloja.

Tähän mennessä farmi on saanut lukuisia innostuneita hakijoita possujen halitiimiin niin Yhdysvalloista, kuin myös Kanadasta aina Saksaan asti.

Lähteet: CNN ja Cotton Branch Farm

Lue myös:

    Uusimmat