Mainos

EKP jätti korot ennalleen, lainaostot jatkuvat entiseen malliin

Euroopan keskuspankki on nostanut ennustettaan euroalueen talouskasvusta. Keskuspankki arvioi nyt, että euroalueen talous kasvaa tänä vuonna 2,2 prosentin vauhtia, kun kesäkuun ennuste oli 1,9 prosenttia.

Ensi vuodeksi ja vuodelle 2019 EKP piti ennusteet ennallaan. Ensi vuonna ennuste on 1,8 prosenttia, ja vuoden 2019 kasvuksi ennustetaan 1,7 prosenttia, ilmoitti pääjohtaja Mario Draghi tiedotustilaisuudessaan.

EKP:n neuvosto päätti aiemmin tänään pitävää ohjauskorkonsa ja osto-ohjelman ennallaan. Draghi totesi, että korkojen odotetaan pysyvän nykyisellä tasollaan vielä pitkään.

Keskuspankin kuukausittaiset lainaostot jatkuvat entisellä tasollaan eli 60 miljardissa eurossa kuukaudessa ainakin tämän vuoden loppuun asti tai kunnes inflaatio on kestävästi noussut tavoitteen mukaiseksi.

EKP:n tavoite on, että kuluttajahinnat nousisivat euroalueella vajaan kahden prosentin vuosivauhtia. Ennuste on kuitenkin, että lähivuosina inflaatiotavoitetta ei vielä saavuteta.

Draghin mukaan markkinoilla tarkkaan seuratun osto-ohjelman jatkosta keskustellaan tarkemmin myöhemmin syksyllä, ja pääosa ratkaisuista tehdään todennäköisesti lokakuussa. 

Euron viime aikoina tapahtunut vahvistuminen on Draghin mukaan ilmiö, jota seurataan tarkasti, koska se vaikuttaa inflaationäkymiin. Draghi korosti, ettei EKP kuitenkaan aseta mitään tavoitetta euron kurssille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.