Mainos

EK: Suhdannetilanne edelleen heikko

Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan suhdannetilanne on edelleen heikko.

EK:n suhdannebarometrin mukaan viime kuussa tuotanto pysyi matalalla tasolla ja henkilöstö väheni kaikilla toimialoilla.

Myös myönteisiä merkkejä oli havaittavissa. Uusien tilausten määrä ei lokakuussa enää laskenut, ja valmistuotevarastot laskivat jo alle normaalin.

EK ennustaa suhdannekuopan jatkuvan vielä ensi vuoden alussakin. Myöskään yrityksillä odotuksia nopeasta elpymisestä ja käänteestä kasvuun ei juuri ole.

- Olemme siinä tilanteessa, että meidän on saatava enemmän pk-yrityksiä kytkettyä innovaatiojärjestelmään tekemään tutkimus- ja kehitystyötä. Meidän täytyy saada myös lisää yksityistä pääomaa kasvuyritysten kehittämiseen. Näiden eteen voidaan kannusteita luoda, sanoo EK:n toimitusjohtaja Leif Fagernäs.

- Verotuksella yritysten tutkimus- ja kehtiyspanoksia voidaan saada liikkeelle tavalla, jolla niistä saa verokevennyksiä, Fagernäs ehdottaa.

Metsä- ja kemianteollisuudessa sekä mm. tieto- ja viestintäpalveluissa heikon markkinatilanteen ennustetaan jonkin verran kohenevan. Teknologiateollisuus puolestaan ennustaa heikkoja suhdanteita pitkälle yli vuodenvaihteen. Rakentamisessa heikoin vaihe näyttää olevan jäämässä taakse.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.