Mainos

EK lisäisi innovaatiorahoitusta ja alentaisi päivähoitomaksuja

Elinkeinoelämän keskusliitto EK ehdottaa, että hallitus kasvattaa innovaatiorahoitusta 160-200 miljoonalla eurolla vähintään vuoteen 2020 asti.  

Nämä vuosittaiset innovaatiopanostukset EK rahoittaisi karsimalla sellaisia yritystukia, joiden myöntöperusteet eivät palvele uudistumista ja kilpailukykyä.  

EK esitteli tänään ehdotuksiaan hallituksen puoliväliriiheä varten. EK:n mukaan tarvitaan uudistuksia, joilla sujuvoitetaan kaavoitusta ja investointiluvitusta sekä puretaan kannustinloukkuja.

Etujärjestö sanoo, että sen esittämät toimet ovat kustannusneutraali kokonaisuus, jolla nostetaan työllisyysastetta ja poistetaan esteitä yritysten investointien tieltä.

Työllisyysastetta ylös kannustinloukkuja purkamalla

Elinkeinoelämän keskusliiton mielestä kannustinloukkujen purkaminen on avain työllisyysasteen nostamiseen.

EK esittää, että päivähoitomaksuja alennetaan kautta linjan yhteensä 140 miljoonalla eurolla. Korkein perittävä maksu olisi jatkossa 250 euroa kuukaudessa, kun se nykyisin on 290 euroa. Toisen lapsen maksu olisi enintään 50 prosenttia ensimmäisen lapsen maksusta.   

EK nosti asian pöydälle myös viime vuonna, jolloin se katsoi, että päivähoitomaksuja on alennettava reilusti työllisyyden parantamiseksi.  

EK:n tänään esittämiin ehdotuksiin kuuluu myös muun muassa, että asumistuen tasoa alennetaan 153 miljoonalla eurolla. Toimeentulotukeen palautettaisiin myös asumiskustannusten omavastuu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.