EK 4: Kalle Rovanperää odotti maalissa yllätys – suomalainen taistelee Safarissa toisella sijalla

Kalle Rovanperä on perjantaiaamun ja neljän ensimmäisen erikoiskokeen päätteeksi mukana Safari-rallin voittotaistelussa. Mutta tie maaliin on vielä pitkä ja kivinen.

Rovanperä oli perjantaiaamuna selkeästi paras Toyota-kuljettaja. Vaikka kolmannella ek:lla sattui rengasrikko, hän on tallinsa kuljettajista ainoa, joka on selvinnyt tähän saakka ilman isompia ongelmia.

Elfyn Evans joutui keskeyttämään kolmannella ek:lla, ja Sébastien Ogier menetti samaisella pätkällä paljon aikaa jousituksen hajottua. Lisäksi Ogier joutui ajamaan neljännen ek:n vain varmasti läpi, jotta hänen autonsa kestää päivähuoltoon.

Neljännellä ek:lla Rovanperä oli koko joukon nopein, ja hän löi rallia johtavan Hyundain Thierry Neuvillen 3,1 sekunnilla. Belgialainen kärsi nelos-ek:lla kaksi hidasta rengasrikkoa. Kokonaistilanteessa kaksikon sijoitukset ovat päinvastaiset, ja ero on 5,1 sekuntia Neuvillen hyväksi.

– Iso yllätys. Tuntui huonolta. Olosuhteet olivat ainakin ajettavat, mutta tämä oli todella vaikea pätkä. Kun on isot urat, auton kanssa on vaikeaa; auto aliohjaa ja muuta. Aika on hyvä, Rovanperä kertasi kuultuaan pohja-ajastaan.

Rallissa kolmantena oleva Hyundain Ott Tänak putosi neljännellä ek:lla 26,2 sekunnin päähän Neuvillesta. Virolainen hävisi Rovanperälle ja Neuvillelle sekuntikaupalla ja antoi sitten varsin monitulkintaisen vastauksen tappion syistä.

– Usko minua, se on huolistani pienin, Tänak sanoi kuultuaan 16,7 sekunnin tappiosta tallikaverilleen.

Mahdollista siis on, että Tänakilla on autossaan jokin ongelma, tai sitten hän tarkoitti lausunnollaan vain sitä, ettei ek-ajoilla ole niin suurta merkitystä kuin sillä, että selviytyy varmasti erikoiskokeiden maaliin.

Aamun kolme erikoiskoetta ajetaan iltapäivällä toistamiseen.


EK 4, TULOKSET:
1. Kalle Rovanperä  Toyota  12:39,3
2. Thierry Neuville Hyundai   +3,1
3. Takamoto Katsuta Toyota   +5,2
4. Adrien Fourmaux  M-Sport  +13,4
5. Ott Tänak     Hyundai  +19,8
6. Gus Greensmith  M-Sport  +30,3
7. Sébastien Ogier  Toyota  +1:38,6


TILANNE 4/18 EK:N JÄLKEEN:
1. Neuville     Hyundai 42:48,9
2. Rovanperä     Toyota   +5,1 
3. Tänak       Hyundai  +26,2
4. Katsuta      Toyota   +40,0
5. Greensmith    M-Sport +1:36,4
6. Fourmaux     M-Sport +1:44,9
7. Ogier       Toyota  +2:11,9


Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja